Välkommen till presscenter!

Första etappen i Törneby solpark är helt slutsåld

Privat / Om oss / Presscenter
2017-06-29 08:15

Så här i slutet av juni kan vi meddela att första etappen av Törneby Solpark är slutsåld. Byggnationen av etappen är påbörjad och omfattar närmare 3000 solpaneler som tillsammans kommer att leverera 750 000 kWh ren solel i många år framöver. Investeringen uppgår till 8,3 miljoner kronor.

Första etappen kommer att ägas av cirka 100 privatpersoner som köpt andelar vi Kalmarsund Sol för 2,8 miljoner kronor och nio företag som tillsammans investerar 5,5 miljoner kronor. Solanläggningen tas i drift under september månad och uppförs av Elia AB från Kalmar.

Samtidigt har vi påbörjat försäljningen av nästa etapp. Där har vi redan ett företag som köpt in sig. Vi räknar med att sälja etapp två under hösten. Går allt som vi har planerat kan nästa etapp tas i drift våren 2018.

 • Kalmar Energi och Kalmar Öland Airport satsar gemensamt på en hållbar framtid

  2016-08-30 08:15

  Hur kan energi- och resebranschen samverka för en hållbar lönsam utveckling? Anna Karlsson, VD Kalmar Energi och Ronny Lindberg, VD Kalmar Öland Airport berättar hur de arbetar med hållbarhetsfrågor i vardagen och vad som väntar runt hörnet. Kalmar Energi och Kalmar Öland Airport tar nästa kliv och berättar om nästa stora projekt. Välkomna att höra mer om dessa planer!

 • Kalmar Energi kammar hem Solenergipris

  2017-04-26 08:35

  Svensk Solenergi delade för fjortonde gången ut Årets solenergipris i anslutning till föreningens årsmöte hos Göteborg Energi den 25 april. Kalmar Energi kammade hem det prestigefulla priset, Årets Prestation för Nöbble Solpark. Bland de nominerade finalisterna finns både fastighetsägare, landsting och andra energiföretag.

 • Spaden i marken på Kalmar Öland Airport – Nu bygger vi första etappen av Törneby Solpark

  2017-05-16 08:15

  Nu är det äntligen dags! Under maj månad sätter vi spaden i marken ute på Kalmar Öland Airport för att bygga första fjärdedelen av Törneby Solpark. Om allt går som det ska beräknas parken vara klar i slutet av september. Det blir den lokala firman Elia som bygger solparken.

Théresé Andersen

Théresé Andersen, kommunikationschef Kommunikationschef 0480-45 11 11