Till innehållet

Alfen Single Pro-line

Alfen Single Pro-lineDenna stilrena laddbox från Alfen är en säker laddbox i smidig design som tillverkas i Europa. Den är försedd med många smarta funktioner, installeras med lastbalansering och har en inbyggd färgdisplay som gör det lätt att ladda hemma.

Från: 11.250 kr

Priset inkluderar

  • Alfen Single Pro-line
  • Lastbalansering med P1-port (måste installeras på en elmätare som är kompatibel. P1-port med RJ12-uttag krävs)
  • Standardinstallation inom fyra veckor
  • Färgdisplay
  • RFID ingår

Beställning

Fyll i informationen nedan så blir du kontaktad av vår partner Mer som hjälper dig vidare med installationen av din nya laddbox.


Mer information

Produktbild Alfen Single Pro-line
Alfen Single Pro-line finns i färgerna vit och antricitgrå. Du väljer färg i beställningen.

Alfen Single Pro-line

Denna laddbox kommer från Alfen, ett marknadsledande holländskt företag med pålitliga och stilrena laddboxar för hemmet. De är utrustade med säker dynamisk lastbalansering, vilket gör detta till en framtidssäker modell för ditt hem. Laddboxen levereras antingen med en fastmonterad kabel eller med ett mode 3-uttag, som passar bilar som laddar med både Typ 1 och Typ 2-kontakt. Tänk på att du som väljer uttag behöver en separat kabel, så kallad mode 3-kabel.

Laddboxen är smidig, vilket gör den perfekt för att montera i hemmet. Du kan välja mellan en vit eller en antracitgrå laddbox och den kommer med en 3,5-tums fullfärgsskärm som direkt berättar när laddningen startar, vilken effekt du får, antal kWh efter avslutad laddning och eventuella felmeddelanden. Den har Kapslingsklass IP55, vilket gör att laddboxen kan monteras såväl inomhus I garage/carport, som utomhus direkt på husfasaden.

Alfen Single Pro-line är en perfekt laddbox att använda hemma då den är utrustad med många smarta funktioner, exempelvis lastbalansering och RFID. Efter att du köpt laddboxen finns möjligheten kvar att uppgradera om du upplever att du saknar någon funktion.

Vid köp av en smart laddbox ingår 24 månaders uppkoppling, då är laddboxen uppkopplad mot Mer’s system vilket säkerställer att laddboxen är uppdaterad med den senaste mjukvaran så att bilen alltid kan laddas. Uppkopplingen ger dig även förbrukningsstatisk. Vill du fortsätta att ha din laddbox uppkopplad för att kunna ta del av förbrukningsstatistik och mjukvaruuppdateringar efter 24 månader kan du välja att förlänga tjänsten med oss, mot en kostnad på för närvarande 29 kr/månad. Gör du inget, kommer tjänsten att upphöra när dina 24 månader har avlöpt.

Uppkopplingen förutsätter GSM-mottagning på installationsplatsen. Laddboxen ska installeras tillsammans med jordfelsbrytare A. Denna i kombination med DC-felströmsövervakning uppfyller gällande elinstallationsregler. Du kommer att kunna ladda bilen som vanligt via laddboxen, även om den inte är uppkopplad mot Mer.
Effekt: 11 kW, Mått: Höjd: 37, bredd: 24, djup: 13 cm, Vikt: 4 – 4,5 kg, DC-felströmsövervakning < 6mA, Kapslingsklass: IP55, Slagtålighet: IK10, Garant: 24 månader, Berättigad till skattereduktion för grön teknik: Ja, Display: 3,5” färgdisplay, Inbyggd energimätning: Ja, Jordfelsbrytare: Jordfelsbrytare A, Tillverkas i Nederländerna, Uppkoppling: GSM 4G, RFID: Ja, Lastbalansering: Ja, ingår. OBS P1-port, OCPP: Ja, Appanslutning: Nej, Antal faser: 3-fas
Hos oss får du din laddbox från Alfen installerad inom fyra veckor med vår standardinstallation. En laddbox ska alltid installeras av en behörig elinstallatör vid fast installation. När du köper en laddbox från Mer med standardinstallation, får du professionell rådgivning under installationen. Nedan har vi samlat allt du behöver veta om standardinstallation av laddboxar. Våra certifierade installatörer genomför även en kontroll så att det finns rätt förutsättningar för att laddningen ska fungera optimalt, eller om något under installationen behöver anpassas. Därefter monteras laddboxen på väggen utifrån förutsättningarna i din bostad.

Läs mer om standardinstallation och tillkommande kostnader för eventuella anpassningar vid installationen.
Installationsmanualen till Alfen Single Pro-line hittar du här.
Till år 2025 är det bestämt att alla elmätare i Sverige ska vara utbytta till en ny generation av elmätare. Till skillnad från äldre modeller så har de nya elmätarna nätverksuttag, vilket gör det möjligt att använda lastbalansering till elbilsladdningen för laddboxar som har stöd för detta.

För att lastbalansera med laddboxarna från Alfen behöver din elmätare ha nätverksuttaget RJ12, säkerställ detta före köp. I samband med installation kopplas laddboxen ihop med elmätaren i din fastighet med hjälp av en nätverkskabel. I priset för standardinstallationen ingår 10 meter nätverkskabel, se vår prislista för tillkommande kostnader för längre kablar. Notera att du inför installationen av laddboxen behöver aktivera nätverksuttaget. Det gör du via ditt elnätföretag.

OBS! Det är viktigt att du vet att det i dagsläget inte är möjligt att få funktionen lastbalansering om din elmätare saknar ovan nämnda nätverksuttag.

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt