Vi söker en Key Account Manager med stort affärsdriv!

Vill du vara med och fortsätta utveckla Kalmar Energis affärsmässiga fokus? Drivs du av teknisk försäljning och vill bygga långvariga relationer? Då har vi jobbet för dig!

Om tjänsten

I rollen som Key Account Manager på Kalmar Energi får du en fantastisk möjlighet att utveckla och vårda våra försäljningsinsatser. Dina insatser riktar sig till våra befintliga kunder inom Kalmarregionen. Det finns stor potential att växa ytterligare i takt med digitalisering, genom att utmana kunden att utvecklas och växa tillsammans med oss på Kalmar Energi.

Tjänsten innebär försäljning av hela vår produkt-och tjänsteportfölj som är bred och består, förutom våra större bastjänster som el och fjärrvärme, av sollösningar, energitjänster, stadsnätstjänster och laddinfrastruktur. Rollen innebär ett ansvar för att driva hela säljprocessen från kundunika lösningar till pris- och avtalsvillkor. Du tar ett övergripande ansvar för dina affärer och arbetar proaktivt med kund i syfte att bibehålla och utveckla framgångsrika relationer.

Med utgångspunkt i våra produkter förstår du kundens behov/situation och översätter det till vårt energisystem. Du värnar om en långsiktig affärsdialog och du är en rådgivare till våra kunder inom energitjänster och digitalisering. Tjänsten kan även innebära delaktighet i olika projekt som berör vår försäljning.

I rollen som Key Account Manager blir du en del av vårt försäljningsteam, där vi gärna ser att du utmanar oss och övrig organisation genom att bidra med förbättringsförslag och idéer för vår fortsatta utveckling och tillväxt. Genom ditt driv och din initiativförmåga arbetar du självständigt mot de mål som finns uppsatta.

Tjänsten är placerad i Kalmar och du rapporterar till vår försäljningschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 5 års arbetslivserfarenhet av teknisk försäljning. Meriterande är om du har en teknisk högskoleutbildning och/eller har erfarenhet av att arbeta datadrivet.

Som person är du lösningsorienterad och angelägen att hitta lösningar till en kund som kräver mer än standard. Du har ett stort tekniskt intresse och sporras av att sätta dig in i komplexa tekniska lösningar. Med engagemang, lyhördhet och teknisk förståelse vinner du kundernas förtroende. Med dina erfarenheter skapar och utvecklar du långsiktiga relationer och samarbeten. Du trivs i en roll som kundansvarig och du tycker om att dela med dig av både kunskap och erfarenheter till dina kollegor. Du är affärs- och kundorienterad med en stark analytisk förmåga med ett öga för detaljer som visar sig genom ditt intresse att fördjupa dig i frågeställningar. Du tar egna initiativ och är målmedveten. En vilja att utvecklas och komma framåt finns och med ditt stora engagemang driver du säljprocessen från start till mål.

Din IT-mognad är hög och du talar och skriver obehindrat på svenska och har goda kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav.

Om Kalmar Energi

Kalmar Energi är Kalmarregionens lokala energiföretag med djupa rötter i den småländska myllan. Vi bryr oss om vår gemensamma miljö och levererar alltid energi från förnybara källor. Vi tror på energi från Moskogen, Kalmarsundsvindar och öländsk sommarsol. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet. Vi tror på personliga möten och jobbar hårt för att tillgodose våra kunders energibehov. Läs gärna mer om oss här på vår hemsida!

Hur söker jag tjänsten?

Ansök genom att klicka på knappen nedan och fyll i formuläret. Vi tar inte emot ansökningar via e-post på grund av Dataskyddsförordningen. Vi arbetar med ett löpande urval, vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag är den 28 februari.

Sök tjänsten!

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten? Vänligen kontakta:

Per Martin Carlsson
Försäljningschef
Telefon: 0480-45 10 53
E-post: per-martin.carlsson@kalmarenergi.se

Mikaela Lundh
HR/ansvarig rekryterare
Telefon: 0480–45 10 47
E-post: mikaela.lundh@kalmarenergi.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte ha ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Chatta med oss