Vi söker en projektingenjör med miljösamordnaransvar!

Har du ett miljöintresse? Brinner du för att utveckla befintliga processer och arbetssätt? Vill du dessutom vara med och förändra världen från Kalmar? Då kan du vara vår nästa kollega!

Om tjänsten

Som projektingenjör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att ansvara för tillståndsefterlevnad och efterlevnad av övriga miljölagstiftningar. I det ingår bland annat rapportering till myndigheter. I rollen kommer du att vara ansvarig för utsläpp till luft och vatten, kemikaliearbete och att vara behjälplig vid vattenprovtagning med tillhörande uppföljning.

Genom ditt miljösamordnaransvar kommer du att leda, samordna och driva utvecklingen av miljöledningssystemen (ISO 9001, 14001:2015) och dess processer. Du kommer också att vara delaktig i vårt arbete med interna och externa revisionsarbeten.

Du ser till att medvetenheten om omgivningens krav är hög i organisationen och du stödjer andra funktioner med utbildning inom området miljö. Du är en viktig och central del i företagets miljöarbete, med ditt engagemang och din kunskap stöttar du dina kollegor och säkerställer att företaget når de överenskomna målen. Du inleder eventuella korrigeringar och åtgärder för de avvikelser som kan uppstå.

För att lyckas i den här rollen är du driven inom kvalitet och miljö och att omvärldsbevaka inom dessa områden är en återkommande och viktig uppgift. Att utveckla befintliga metoder och processer, att införa nya och arbeta med förbättrad kvalitet och effektivitet blir också en del av din vardag och ditt ansvarsområde. Genom ett kontinuerligt arbete med att effektivisera kommer utrymme skapas till att hantera nya områden där vi på sikt vill stärka vår enhet med dig som vill ha en roll i att analysera, utveckla, förenkla och förbättra verksamhetsprocesser med tillhörande datasystem.

I uppdraget som miljösamordnare arbetar du nära vår hållbarhetssamordnare och du rapporterar till vår produktionschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning eller liknande inom energi och miljö.

Som person är du en självgående, kommunikativ och ansvarstagande lagspelare. För att lyckas i rollen har du ett genuint intresse för miljöfrågorna, gillar att lära dig nya saker och drivs av att utveckla och effektivisera nya och befintliga områden. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet. Struktur och ordning ligger dig extra varmt om hjärtat och du förstår vikten av uppföljning och dokumentation.

B- körkort är ett krav. Meriterande om du har god insikt i vad ISO-standarder innebär.

Om Kalmar Energi

Kalmar Energi är Kalmarregionens lokala energiföretag med djupa rötter i den småländska myllan. Vi bryr oss om vår gemensamma miljö och levererar alltid energi från förnybara källor. Vi tror på energi från Moskogen, Kalmarsundsvindar och öländsk sommarsol. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet. Vi tror på personliga möten och jobbar hårt för att tillgodose våra kunders energibehov. Läs gärna mer om oss här på vår hemsida!

Hur söker jag tjänsten?

Ansök genom att klicka på knappen nedan och fyll i formuläret. Vi tar inte emot ansökningar via e-post på grund av Dataskyddsförordningen. Vi arbetar med ett löpande urval, vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag är den 28 februari.

Sök tjänsten!

Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten? Vänligen kontakta:

Joakim Anderson
Produktionschef
Telefon: 0480–45 10 44
E-post:joakim.anderson@kalmarenergi.se

Mikaela Lundh
HR/ansvarig rekryterare
Telefon: 0480–45 10 47
E-post: mikaela.lundh@kalmarenergi.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte ha ytterligare kontakt med media- och annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Chatta med oss