Vi söker: Distributionschef

Vi söker: Distributionschef

Kalmar Energi söker Distributionschef

 Är du en erfaren ledare som drivs av samhällsutveckling och teknik? Vill du vara med att entusiasmera, inspirera och leda? Då kan det vara dig vi söker, läs mer om tjänsten nedan!

Just nu söker vi en Distributionschef som, tillsammans med oss, vill vara med och förändra världen från Kalmar. Då utvecklingen sker här ser vi gärna att du bor i närområdet.

Om tjänsten 

I rollen som Distributionschef erbjuder vi dig en spännande och utmanande vardag där du ser värdet av ett strukturerat arbetssätt för att nå resultat. Du vill vara med och påverka samhällsutvecklingen utifrån ett affärsmässigt perspektiv och du har en passion för teknik och hur den kan användas för att möta våra kunders behov.

Som Distributionschef förväntas du utveckla verksamhetsområdet utifrån marknadens nuvarande och kommande behov. Uppdraget kräver god förmåga att motivera och inspirera för att nå framgång då projekt drivs både tillsammans med intressenter, kunder och leverantörer. Det ska kännas naturligt att växla mellan operativt och strategiskt arbete för att nå resultat. I rollen har du det övergripande ansvaret för både el-, fiber- och fjärrvärmenäten där målbilden är tydlig – att säkra framtida värden av våra distributionsnät. Du ser digitalisering som ett självklart verktyg för att utveckla både energisystemet och staden.

Att optimera kapitalförvaltningen genom strategiska investeringar, effektivt underhåll och löpande uppföljning av verksamheten är en naturlig del av rollen. Detta alltid med ett långsiktigt perspektiv för ögonen. I uppdraget förväntas det att du medverkar och säkerställer kvalitén vid inköp, upphandlingar och andra entreprenörsdialoger som är en återkommande del i vardagen för verksamheten.

Du ingår i Ledningsgrupp och förväntas bidra till koncernens gemensamma utveckling. Du rapporterar till VD.

Kvalifikationer

Du som söker har relevant teknisk högskoleutbildning eller motsvarande och kvalificerad erfarenhet av arbete i ledande befattning med affärs-, budget- och personalansvar. Du är van att leda andra ledare. Har du dessutom erfarenhet av att utveckla elnät är detta meriterande.

Du är trygg i rollen som chef och ledare och har ett coachande förhållningssätt. Du drivs av att arbeta strategiskt men ser även värdet av att den operativa verksamheten kvalitetssäkras med hjälp av tydliga strukturer och processer. Du har lätt för att skapa förtroende och har ett starkt engagemang för ditt uppdrag, en utpräglad analytisk förmåga och ett lösningsorienterat tillvägagångssätt. Du är lyhörd men tydlig i ditt budskap, har lätt för att fatta beslut och att se till att de verkställs.

Du är van att leda i förändring och ser värdet av att inspirera och engagera för att nå resultat både tillsammans och genom andra och vi lägger därför stort vikt vid dina personliga egenskaper.

Din IT-mognad är hög och du är van användare av några större affärssystem. Du talar och skriver obehindrat på svenska samt har goda kunskaper i engelska.

Körkort B är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad

Om Kalmar Energi

Kalmar Energi är Kalmarregionens lokala energiföretag med djupa rötter i den småländska myllan. Vi bryr oss om vår gemensamma miljö och levererar alltid energi från förnybara källor. Vi tror på energi från Moskogen, Kalmarsundsvindar och öländsk sommarsol. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet. Vi tror på personliga möten och jobbar hårt för att tillgodose våra kunders energibehov.

Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar Kalmar Energi med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR.
För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Terese S Carlstedt på telefon 070-377 45 51 eller e-post terese@telinrekrytering.se