Vi söker: Key Account Manager

Vi söker: Key Account Manager

Kalmar Energi söker en affärsinriktad Key Account Manager

Tycker du om att arbeta med proaktiv och kundorienterad försäljning? Värnar du om en långsiktig affärsdialog där energi och miljö är i fokus? Då kan du vara den vi söker!

Om tjänsten 

Som Key Account Manager kommer du att utveckla och vårda våra befintliga kunder kopplat till våra storkunder. Tjänsten innebär långsiktig försäljning där du bygger relationer och förtroende och där du utmanar kunden att utvecklas och växa tillsammans med oss på Kalmar Energi. Du säljer hela vår produkt-och tjänsteportfölj inom fjärrvärme, el och fiber och har stort fokus på helhetsaffären där vi erbjuder den mest konkurrenskraftiga och klimatsmarta energilösningen. Rollen innebär både strategisk och proaktiv försäljning där du värnar om en långsiktig affärsdialog och att du tar en rådgivande roll kopplat till digitalisering.

Du har ett helhetsansvar för att planera, förbereda, genomföra och följa upp dina företagsbesök och kundaktiviteter. En återkommande uppgift är att skapa offerter utifrån kundförfrågningar och ansvar för att hålla ihop offertarbetet och kontakten med dina kunder. Du är även delaktig i olika projekt som berör vår försäljning.

Genom ditt driv och din initiativförmåga arbetar du självständigt mot de mål som finns uppsatta. Din flexibilitet gör att du anpassar dig lätt utifrån den situation eller det forum du blir närvarande i.

I rollen som Key Account Manager delar du med dig av dina tidigare erfarenheter till vår försäljningsgrupp och organisation, här vågar du utmana oss och kommer gärna med nya idéer och förbättringsåtgärder för vår fortsatta utveckling och tillväxt.

Tjänsten är placerad i Kalmar och du rapporterar till Försäljningschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med lämplig inriktning. Har du några års arbetslivserfarenhet av en liknande roll med ovan beskrivna uppgifter är det meriterande.

Du som söker tjänsten har ett stort tekniskt intresse, en utvecklad affärsförståelse som drivs av att hitta effektiva lösningar och vågar göra det oväntade. Vidare har du förmågan att strukturera ditt arbete så att du med goda resultat kan driva flera parallella försäljningsprocesser. Du kan snabbt sätta dig in i kundens verksamhet och förstå hur vi kan bidra till kundens utveckling.

Som person är du trygg i dig själv, du har en personlig mognad och ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs i en roll som kundansvarig och du tycker om att dela med dig av både kunskap och erfarenheter till dina kollegor. Ett högt engagemang och en positiv anda är något som präglar dig som person.

Din kommunikativa förmåga är god och på ett förtroendeingivande sätt anpassar du din försäljningsdialog utifrån situation, med dina erfarenheter skapar och utvecklar du långsiktiga och genomgripande relationer och samarbeten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av att du är affärsmässig, god relationsbyggare med en förstklassig samarbetsförmåga och ett positivt synsätt.

Din IT-mognad är hög och du talar och skriver obehindrat på svenska samt har goda kunskaper i engelska.

B-körkort är ett krav.

Om Kalmar Energi

Kalmar Energi är Kalmarregionens lokala energiföretag med djupa rötter i den småländska myllan. Vi bryr oss om vår gemensamma miljö och levererar alltid energi från förnybara källor. Vi tror på energi från Moskogen, Kalmarsundsvindar och öländsk sommarsol. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet. Vi tror på personliga möten och jobbar hårt för att tillgodose våra kunders energibehov.

Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar Kalmar Energi med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via vår hemsida.

Välkommen att ansöka till tjänsten redan idag, dock kommer rekryteringsprocessen att starta vecka 32.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Terese S Carlstedt på telefon 070-377 45 51 eller e-post terese@telinrekrytering.se

Välkommen med din ansökan!