Key Account Manager med högt affärsdriv

Key Account Manager med högt affärsdriv

Vill du vara med och fortsätta utveckla Kalmar Energis affärsmässiga fokus? Trivs du med att bygga långvariga relationer i en bransch där energi och miljö är kärnverksamheten? Då har vi jobbet för dig!

I rollen som Key Account Manager på Kalmar Energi får du en fantastisk möjlighet att vara med att utveckla och vårda våra försäljningsinsatser. Dina insatser riktar sig mot våra befintliga kunder inom Kalmarregionen, där det finns stor potential att växa ytterligare i takt med digitalisering, genom att utmana kunden att utvecklas och växa tillsammans med oss på Kalmar Energi. Du tar ett övergripande ansvar för dina affärer och arbetar proaktivt mot kund i syfte att bibehålla och utveckla framgångsrika relationer.

Tjänsten innebär försäljning av hela vår produkt-och tjänsteportfölj inom fjärrvärme, el och fiber och har stort fokus på helhetsaffären där vi erbjuder den mest konkurrenskraftiga och klimatsmarta energilösningen. Rollen innebär både strategisk och proaktiv försäljning där du värnar om en långsiktig affärsdialog och att du tar en rådgivande roll kopplat till digitalisering.

Du har ett helhetsansvar för att planera, förbereda, genomföra och följa upp dina företagsbesök och kundaktiviteter. En återkommande uppgift är att skapa offerter utifrån kundförfrågningar och ansvar för att hålla ihop offertarbetet och kontakten med dina kunder. Tjänsten kan även innebära delaktighet i olika projekt som berör vår försäljning.

I rollen som Key Account Manager blir du en del av vårt försäljningsteam, där vi gärna ser att du utmanar oss och övrig organisation genom att bidra med förbättringsförslag och idéer för vår fortsatta utveckling och tillväxt. Genom ditt driv och din initiativförmåga arbetar du självständigt mot de mål som finns uppsatta. Din flexibilitet gör att du anpassar dig lätt utifrån den situation eller det forum du blir närvarande i.

Tjänsten är placerad i Kalmar och du rapporterar till Försäljningschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med lämplig inriktning eller motsvarande erfarenhet. Meriterande är några års arbetslivserfarenhet av liknande roll med ovan beskrivna uppgifter, gärna med tjänstebaserad försäljning.

Du har ett utvecklat affärssinne och brinner för att hitta lönsamma och långsiktiga affärsrelationer. Därtill har du ett stort tekniskt intresse och motiveras av att ta fram effektiva lösningar – kanske genom insikter kring digitalisering och/eller IoT.

Ditt arbetssätt präglas av att du är målinriktad, lösningsfokuserad och självmotiverad. Med engagemang, lyhördhet och teknisk förståelse vinner du kundernas förtroende. Du drivs också av att skapa och utveckla långsiktiga relationer både externt och internt. Vidare har du förmågan att strukturera ditt arbete så att du med goda resultat kan driva flera parallella försäljningsprocesser. Du kan snabbt sätta dig in i kundens verksamhet och förstå hur vi kan bidra till kundens utveckling.

Som person är du trygg i dig själv och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs i en roll som kundansvarig och du tycker om att dela med dig av både kunskap och erfarenheter till dina kollegor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av att du är affärsmässig, god relationsbyggare med en ytterst god samarbetsförmåga i kombination med ett positivt synsätt.

På ett förtroendeingivande sätt anpassar du din försäljningsdialog utifrån situation, med dina erfarenheter skapar och utvecklar du långsiktiga och genomgripande relationer och samarbeten.

Din IT-mognad är hög och du talar och skriver obehindrat på svenska samt har goda kunskaper i engelska.

B-körkort är ett krav.

Om Kalmar Energi

Kalmar Energi är Kalmarregionens lokala energiföretag med djupa rötter i den småländska myllan. Vi bryr oss om vår gemensamma miljö och levererar alltid energi från förnybara källor. Vi tror på energi från Moskogen, Kalmarsundsvindar och öländsk sommarsol. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet. Vi tror på personliga möten och jobbar hårt för att tillgodose våra kunders energibehov.

Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar Kalmar Energi med Telin Rekrytering & Konsult och du söker tjänsten här!

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via Telin Rekrytering & Konsults hemsida.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Marie Salebäck på telefon 072-337 74 55 eller e-post marie@telinrekrytering.se

 

Välkommen med din ansökan!

Chatta med oss