Miljöingenjör inriktning hållbarhet

Miljöingenjör inriktning hållbarhet

Trivs du med att förmedla kunskap, inspirera och skapa förståelse för miljö- och hållbarhetsfrågor? Vill du dessutom vara med och förändra världen från Kalmar? Då kan du vara vår nästa kollega – välkommen att läsa mer nedan!

Om tjänsten

Som Miljöingenjör kommer du att ansvara för Kalmar Energis hållbarhetsarbete vilket innebär att du i dessa viktiga frågor arbetar både operativt och strategiskt. Tillsammans med Miljösamordnaren leder, samordnar och driver du utvecklingen av både kvalitet- och miljöledningssystemen (ISO 9001, 14001:2015) och dess processer. Du kommer också att vara delaktig i vårt arbete med interna och externa revisionsarbete.

Du ser till att medvetenheten gällande omgivningens krav främjas i organisationen och du stödjer andra funktioner med utbildning inom området kvalitet och miljö. Du är en viktig och central del i företagets hållbarhetsarbete, med ditt engagemang och din kunskap stöttar du dina kollegor och säkerställer att företaget når de överenskomna målen, du inleder eventuella korrigeringar och åtgärder för de avvikelser som kan uppstå.

För att lyckas i denna roll är du framåtlutad och driven inom kvalitet, miljö och hållbarhet, att omvärldsbevaka dessa områden är en återkommande och viktig uppgift. Att utveckla befintliga metoder och processer, att införa nya och arbeta med förbättrad kvalitet och effektivitet blir också en del av din vardag och ditt ansvarsområde. Vidare är det din uppgift att berörd personal informeras om företagets situation, att aktuella regler och förordningar efterföljs på bästa sätt.

Att driva projekt, både större och mindre, förekommer i rollen och här jobbar du tvärfunktionellt med andra avdelningar.

Vi erbjuder dig ett flexibelt och samhällsviktigt arbete där du är en viktig person som bidrar till hållbara och långsiktiga lösningar, du kan lätt lyfta blicken och se hållbarhet utifrån bolagets helhet. Branschen är i behov av utveckling och förnyelse – här vill vi att du är med oss och gör skillnad.

I uppdraget som Miljöingenjör inriktning hållbarhet arbetar du nära vår Miljösamordnare och du rapporterar till Produktionschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom miljöområdet, t ex miljöingenjör eller motsvarande. Du har några års arbetslivserfarenhet av ovan beskrivna arbetsuppgifter gärna från teknik- eller processammanhang. Har du dessutom erfarenhet av att leda och driva större projekt är detta mycket meriterande.

Som person är du en självgående, drivande och ansvarstagande lagspelare. Eftersom arbetet innebär många olika kontaktytor tror vi att du är en kommunikativ person som är aktiv i dialog med andra. Vi värdesätter goda ledaregenskaper, din förmåga att jobba i team och att kommunicera med andra på ett prestigelöst sätt. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet.

Du är entreprenöriell i den bemärkelsen att du har en egen motor och med stort engagemang och resultatinriktning förverkligas de idéer du tagit fram tillsammans med företaget och dina kollegor. Struktur och ordning ligger dig extra varmt om hjärtat, samt att driva processer och projekt från start till mål.

Du har god insikt i vad ISO standarder innebär och hur man jobbar och anpassar verksamheten mot dem. Du är noggrann och förstår vikten av att dokumentera och följa upp ditt och andras arbete. Andra viktiga egenskaper är din resultatinriktade attityd och din utvecklingsförmåga.

Du är en van användare av MS Office och du har troligen arbetat i något av marknadens större affärssystem.

B- körkort är ett krav.

Om Kalmar Energi

Kalmar Energi är Kalmarregionens lokala energiföretag med djupa rötter i den småländska myllan. Vi bryr oss om vår gemensamma miljö och levererar alltid energi från förnybara källor. Vi tror på energi från Moskogen, Kalmarsundsvindar och öländsk sommarsol. Som lokalt energiföretag finns och arbetar vi i våra kunders omedelbara närhet. Vi tror på personliga möten och jobbar hårt för att tillgodose våra kunders energibehov.

Hur du ansöker

I denna rekrytering samarbetar vi med Telin Rekrytering & Konsult. Läs mer och sök tjänsten via www.telinrekrytering.se

Vi tar ej emot ansökningar via e-post på grund av den nya lagstiftningen GDPR. För att din ansökan skall vara giltig, vänligen registrera dig och ansök via telinrekrytering.se.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Petersson på telefon 0703-77 45 74 eller epost linda@telinrekrytering.se.

Vi ser fram emot din ansökan!