Lisa Kindberg – Vinnare av Omtankepriset 2017!

Lisa är initiativtagaren till föreningen Integration- och Hälsa med över 1750 medlemmar som tillsammans med nyanlända, svenskar, asylsökande och andra samverkansparter arbetar för ett samhälle mer öppet för inkludering av utsatta och för en snabbare integration. Allt i nära kommunikation med kommuner, politiker och myndigheter. Föreningen har bland annat utbildningar inom jämställdhet, demokrati, ledarskap, språk, samt arrangerar aktiviteter inom idrott och kultur. Utöver detta ger de information och lotsning till andra föreningar.

Lisa skrattar förvånat när hon hör att hon blivit nominerad till Omtankepriset.

– ”I år igen?!, jaha… okej..” säger hon trevande, men när det landar lite blir det lite mer fart i samtalet; ”Det trodde jag ju aldrig, men fan vad kul!”

På frågan kring varför hon tror att folk nominerar henne så flitigt som de uppenbarligen gör pekar hon direkt på den vilja som hon ser finns hos många att förändra strukturer.

– ”Jag tycker att det finns systemfel, bland annat kring integration där vi pressar personer som flyttar eller flyr till Sverige att ta ansvar för integrering i omöjliga förhållanden med regelverk som motverkar snabb etablering. Det vi borde fokusera på istället är att göra samhället öppet för att integrera nya medborgare snabbare, så man får en vilja och möjlighet att integreras.”