Jennie Vallin – nominerad till Omtankepriset

 

Redan 2014 fick Jennie Vallin idén till Kalmarsund Pride. Hon ville att regionen skulle vända blicken mot hbtq-frågor genom en festival som synliggör, stödjer, främjar och utvecklar samhället. Sedan dess har hon varit projektledare för tre Pride-veckor fyllda med utställningar, utbildningar och pridetåg.

På frågan om varför hon tror att Kalmariterna nominerat henne till Omtankepriset svarar hon:

-”Jag hoppas att det är för min ideella insats för hbtq-personer i Kalmar län och att uppslutningen varit så fantastisk under prideveckorna är nog för att hbtq-personer och dess anhöriga eller varför inte jobbarkompisar eller grannar ser tydliga behov av ett öppnare och mer inkluderande samhälle där alla känner sig välkomna, accepterade och respekterade. Det är precis vad Kalmarsund Pride bidrar till.”

Hon säger också att Kalmar har tagit ett stort kliv när det kommer till dessa frågor och det kunde inte skett utan alla goda krafter i regionen som stöttat projektet.

-”Kalmarsund Pride är bara starten för ett öppnare samhälle, resten gör vi ALLA tillsammans!”

 

 

 

 

 

Ulla Larsson

Ulla driver det helvegetariska Café Porten och har ett brinnande engagemang för ett hållbart samhälle både miljömässigt och mänskligt.

Läs mer

Lisa Kindberg

Som initiativtagare till föreningen Integration- och Hälsa har Lisa på ett ödmjukt och varmt sätt hjälpt nyanlända att öppna dörrar i samhället.

Läs mer