Villkor hemleverans

Villkor hemleverans

Här hittar du våra villkor för beställning och hemleverans av pellets och loggs.

Allmänt

Kalmar Energi säljer produkter via vår webshop till privatpersoner och företag i Kalmar Län. För att handla hos oss måste du vara minst 18 år. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att ditt namn, personnummer och din adress registreras i vårt kundregister.

Garanti

Vi kontrollerar alltid varorna innan vi skickar dem, men har det ändå blivit något fel på produkten, vänligen kontakta oss så fort som möjligt efter mottagandet. Du får då vidare instruktioner om hur du återsänder produkten till oss och information om återbetalning.

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas till den e-postadress som uppgavs vid beställningen.

Öppet köp och returrätt

Öppet köp tillämpas enligt de villkor som gäller enligt distans- och hemförsäljningslagen, gäller ej företag. Den innebär att du har rätt att ångra ditt köp till annan produkt inom 14 dagar från det att varan mottagits. Detta förutsatt att varan är oanvänd och i obruten originalförpackning. Du står för returfrakten. Kontakta oss om du vill returnera varan, skicka inte returvaror mot postförskott eller efterkrav. Önskar du att få pengar tillbaka för varan sätter vi in beloppet på ditt konto, dock först efter att vi mottagit varan.

Leveranstid

Du mottager normalt din beställning inom 10 arbetsdagar. Saknas något så inväntar vi leverans tills allt finns på lager, därefter skickas hela beställningen på en gång.

Betalningsalternativ

Idag finns endast möjlighet till betalning via faktura, för att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Vi tillämpar vi betalningsvillkoret 30 dagar netto från fakturadatum. Vid beställning görs sedvanlig kreditkontroll.

Påminnelse och inkassokrav

Om betalningen inte inkommer i tid på vårt konto på förfallodagen får du en påminnelse från vårt ombud Svea Inkasso. Har du frågor om din påminnelse eller inkassokrav kontaktar du Svea Inkasso på telefon 08-735 90 00.

Personuppgifter

Dina personuppgifter lagras i vårt kundregister när du registrerar dig som kund hos oss. Vi garanterar att ingen obehörig har tillgång till detta register och att dina personuppgifter eller din e-postadress inte lämnas ut till andra företag. Personuppgifter är all slags information som på ett eller annat sätt kan kopplas till din person. Enligt personuppgiftslagen är insamling, registrering, spridning och bearbetning några exempel på behandling av personuppgifter. Allt det vi gör med dina uppgifter omfattas av det PuL benämner som behandling av personuppgifter. Det innebär att Kalmar Energi alltid behandlar dina personuppgifter med respekt för din personliga integritet.

Marknadsföring till dig

Dina personuppgifter kan komma att användas för direktmarknadsföring (DM). Vill du inte att dina personuppgifter används för direktreklam meddelar du oss skriftligen.

Vill du veta mer om personuppgiftslagen (PuL)?

Besök Datainspektionens webbplats www.datainspektionen.se