Till innehållet

Var kan jag gräva?

Du som planerar att gräva, schakta eller spränga kan få besked om vilka olika typer av infrastruktur som finns nedgrävd i närheten av ditt tänkta arbetsområde via tjänsten Ledningskollen.

Så fungerar Ledningskollen

Ledningskollen riktar sig både privatpersoner, företag, myndigheter och kommuner. Du kan få information om både elledningar och fjärrvärmeledningar. Det är gratis att ställa frågor och att registrera sig som ledningsägare på Ledningskollen. Det är 3 dagars svarstid på projekteringsärenden och 5 dagars hanteringstid på utsättningsärenden.

Anvisning/Utsättning vid grävning och markarbeten

Vid gräv- och markarbeten finns mycket att tänka på och kontrollera i förväg för att undvika obehagliga, och i många fall farliga och dyra överraskningar, både för oss på Kalmar Energi, våra kunder samt för er som entreprenör eller byggherre. I nedan dokument finns information om vad du ska tänka på och vad som gäller vid gräv- och markarbeten i anslutning till Kalmar Energis ledningar.

Vid akuta utsättningsärenden dagtid 07.00-17.00 hänvisas anvisning/utsättning till Geomatikk 026-123500, övrig tid hänvisas detta till Kalmar Energis felanmälan 0480-45 10 11.

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt