Till innehållet

Vi vill förändra världen från Kalmar

Dekorationsbild solnedgång över fält

Här kan du se hur vi gör det

Kalmar Energi är ett framtidsorienterat och nyfiket företag. Vi letar ständigt efter nya spännande energiprojekt och eldsjälar som kan hjälpa oss att producera ännu mer redig energi härifrån och skapa en mer hållbar Energirepublik. Se filmen om vårt hållbarhetsarbete nedan. Du kan också läsa lite mer om olika satsningar och projekt. Bli med du också!

Hållbarhet är mer än att erbjuda 100% förnybar energi

Hållbarhet är lika mycket hållbara sociala värderingar där vi på Kalmar Energi anser att allas lika värde kan omsättas till en trygg miljö att växa och bo i. Vi vill också ha en arbetsplats där man som medarbetare känner en stolthet för det vi levererar och det vi står för. Med bra förutsättningar växer människor och kan få fullt utlopp för sin kompetens och sitt engagemang både på arbetet och på fritiden. En god balans mellan arbetsliv och privatliv ser vi som en förutsättning för att få utrymme att utvecklas.

Vindsurfare på Öland

Men det handlar inte bara om oss som företag. Vi finns i Kalmar och vi är en stor och viktig del av dess nervsystem och därför blir också Kalmars och regionens klimatmål våra. Här har Moskogen tagit plats som en stor del av Kalmars hjärta. Moskogen pumpar ut 100 % förnybar energi, i form av värme och el från rester av skogsnäringen i regionen, till stadensinvånare och företag. För att sluta kretsloppet återför vi även den näringsrika askan från förbränningen till skogen igen.

Illustration av Kalmars lokala energisystem.

 

Vi behöver också göra hållbara investeringar i allt från maskiner till personal och de projekt vi tar oss för ska vara hållbara både ekonomiskt och miljömässigt. När medarbetare lämnar oss för pension eller nya utmaningar ska de känna en stolthet över de egna prestationerna och en trygghet i att det arv de lämnar vidare kommer att hanteras på bästa sätt . Det är en viktig del av hållbarhet att vår personal trivs och utvecklas hos oss.

En annan del av hållbarhet är att hela samhället finns representerade på Kalmar Energi genom att vi har olika etniska bakgrunder, olika kön, åldrar och oavsett vem du är. Det berikar hur vi tar oss an uppdrag och hur vi kommer på lösningar till olika problem. Vi vet att mångfald gynnar utveckling.

Landskapsbild

Vad som är hållbart idag kommer med största sannolikhet att se annorlunda ut imorgon. Teknik utvecklas, samhällets normer och beteenden förändras. Förväntningar på vad vi ska kunna leverera och hur vi uppfattas kommer också alltid att utmanas. Tillsammans förändrar vi både lösningar och påverkar värderingar och våra beteenden. En ifrågasättande kultur krävs för att nå framgång. Det krävs också mod, morot och tillit för att förända.

Se resultatet av vårt hållbarhetsarbete – klicka här!
Några utvalda projekt

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt