Till innehållet

Priser och villkor

Vi ger ett fast pris på 88 000 kronor för en komplett installation inklusive anslutning. Du får 5 års garanti på installationen. Under 2024 kommer priset på fjärrvärme i Kalmar att höjas med 12 procent under 2024, se vår prislista 2024 (.pdf).

Intresseanmälan

Fjärrvärme

Typ av värme Lokalproducerad, ren fjärrvärme
Fast pris på installationen 88 000 kronor (före rotavdrag)
Aktuell prisnivå 89,75 öre/kWh
Fast avgift 415 kronor/månad
Bindningstid Tillsvidare
Uppsägningstid 3 månader
Serviceavtal Tillval om 99 kronor/månad
Betalningsintervall Månadsvis
Betalningssätt E-faktura, e-postfaktura, autogiro, pappersfaktura

Du som har ett bostadshus med upp till och med två lägenheter kategoriseras som villakund. Samtliga priser är angivna inklusive moms.

Ökade bränslekostnader ger höjda fjärrvärmepriser under 2024

Ökade bränslekostnader gör att vi höjer fjärrvärmepriset i Kalmar med 12 procent från och med den 1 januari 2024. Det innebär en kostnadsökning på 209 kronor per månad för en villakund med en årlig energianvändning på 20 000 kWh.

Vi använder biobränsle, i form av rester från skogsindustrin, för att producera både värme och el i vår kraftvärmeanläggning Moskogen. Kriget i Ukraina, energikrisen och den ekonomiska osäkerheten i omvärlden bidrar till ökad inflation och allmänt stigande priser. Priserna på biobränsle är tyvärr inget undantag.

Lägre elpriser och ökade bränslepriser

De rekordhöga elpriserna vid förra årsskiftet, 2022–2023, ökade värdet på elen vi producerar på Kraftvärmeverket Moskogen. Det gav vi tillbaka till er kunder genom att inte höja fjärrvärmepriset under 2023.

Nu ser situationen annorlunda ut. Vi lever fortfarande i en verklighet där elpriserna varierar kraftigt, men de höga pristopparna är inte lika höga. Det ger oss minskad intäkt för elen vi producerar. Det, i kombination med kraftigt ökade bränslepriser, resulterar i att vi nu måste höja fjärrvärmepriserna med 12 procent från och med den 1 januari 2024.

Vad innebär det här för mig?

Den aktuella prisnivån för 2024 är 89,75 öre per kWh inklusive moms och den fasta avgiften är 415 kronor per månad inklusive moms. En villakund med en årlig energianvändning på 20 000 kWh får en ökad kostnad på 209 kronor/månad (inklusive moms).

Du har gjort ett klokt val!

Fjärrvärme är enkelt, tryggt, prisvärt, lokalt och inte minst hållbart. Den fjärrvärme som vi levererade till kalmariterna under 2022 har bidragit till att undvika utsläpp motsvarande ungefär 1,1 års bilkörning.

Du som fjärrvärmekund bidrar också till att vi kan producera både hållbar el och värme. Ju fler fjärrvärmekunder som är anslutna till vårt fjärrvärmenät, desto mer förnybar lokal el kan vi producera. Så utifrån ett systemperspektiv, är vår fjärrvärme en suverän värmekälla och står sig väl i jämförelse med andra värmeslag, även med 2024 års höjning.

Kontakta oss vid frågor

Du är välkommen att kontakta kundcenter på telefon 0480-45 11 45 eller via kundcenter@kalmarenergi.se.

Villkor och bestämmelser

Här hittar du dokument så som avtalsvillkor, tekniska bestämmelser samt elmontageanvisningar för fjärrvärmemätning.

Kostnadsjämförelse 2024 (.pdf)

Allmänna avtalsvillkor för konsument (rev2)

Tekniska bestämmelser

Fjärrvärmeinstallation montageanvisning el

Blankett Begäran om förhandling

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt