Till innehållet

Ladda elbilen

Ladda elbilen

Tanka bilen med energi härifrån, inte därifrån!

Mitt i vår energirepublik har vi startat Sveriges första elmackskedja. På sex platser runt om i Kalmar och länet kan du nu ladda din elbil med energi från sol, vind och skog – energi som även till stor del är producerad här i Kalmartrakten. Den här satsningen är delvis Klimatklivet-finansierad och operatören av elmackarna heter Mer (tidigare Bee). Mer har lång erfarenhet av att driva laddstationer runt om i Sverige.

Kartbild med elmackar i Kalmar. Hansa City, Giraffen, Varvsholmen, Bönhasen, Gamla Vattentornet, Centralstationen

För oss är elbilar ingen storstadsgrej. Målet är att göra det enkelt, kul och väldigt smidigt att köra elbil överallt. På kartan ser du var våra första sex mackar ligger.

Hur använder man elmacken?

För att kunna tanka energi från en av våra elmackar ska du ladda ner en app som heter Mer Connect Sverige. Ladda ner den här!

Ladda säkert hemma

Det finns flera saker att tänka på om man vill kunna ladda sitt elfordon i hemmet. För att kunna ladda snabbt och säkert rekommenderar vi att man köper en så kallad laddbox. På emobility.se kan du läsa mer om hur du laddar din elbil säkert i ditt hem.

Laddbox

En laddbox, eller Wallbox som den heter på engelska, är en box som sätts upp på väggen eller på en stolpe i anknytning till bilens parkering. Laddboxen är specifikt utformad för laddning av laddbara fordon i hemmet, garaget eller på arbetsplatsen. En laddbox har flera fördelar jämfört med att ladda direkt ur ett vanligt vägguttag. Idag kan man även få en laddbox på köpet vi köp av vissa bilmodeller.

 

Chatta med oss