Till innehållet

Gatubelysningstjänster

Hur kan vi hjälpa till?

Gatubelysning

Här skapar du snabbt en beställning

Välj en kategori som stämmer in på din förfrågan, fyll i formuläret och skicka iväg det till oss. Arbeten som utförs inom gatubelysning ska följa fastlagd process, se bild här (öppnas i ny flik).

Konsultation

Ska du bygga ny belysningsanläggning och behöver råd för hur den ska kunna passas in mot befintligt nät? Har du redan en konsult som ska projektera men behöver tips på hur den nya anläggningen bäst anpassas till befintligt nät runt omkring det nya? Detta är en viktig del för att få ett bra projektgenomförande och ett bra slutresultat. Det finns även arbetsmiljöaspekter som ofta kan förbättras.

Vi bidrar bland annat med skissförslag på hur anläggningen ska utformas elektriskt och konsult/projektör ritar in och gör bygghandlingar. Vi kan också granska handlingar innan de går ut på byggena.

Registrera ditt ärende

Dokumentation och eldriftsansvar

Kalmar Kommun anlitar Kalmar Energi för att dokumentera vägbelysningsanläggningar som Kalmar Kommun äger. Det är också Kalmar Energi som är eldriftsansvarig på ett flertal av Kalmar Kommuns vägbelysningsanläggningar.

En vägbelysningsanläggning är en elanläggning och därav finns krav på hur en sådan ska dokumenteras för att uppfylla myndighetens föreskrifter. Samtliga förändringar eller nytillkomna delar i vägbelysningsnätet ska dokumenteras av Kalmar Energi. Är du till exempel projektledare så ska du skicka in projektets dokumentation av vägbelysningsanläggningen till Kalmar Energi så att vi kan föra in det i dokumentationssystemet. Även data på stolpar, armaturer och annat ska med. Kommunens egna GIS är alltså ett komplement och inte komplett när det kommer till de elektriska delarna av anläggningen.

Registrera ditt ärende

Kontakt

Vid frågor är du välkommen att kontakta Daniel Jonsson på Kalmar Energi.

E-post: daniel.jonsson@kalmarenergi.se
Telefon: 070 563 66 15

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt