Fiber – välkommen till vårt öppna stadsnät!

Fiber – välkommen till vårt öppna stadsnät!

Redigt snabb data med vår fiber!

Vårt moderna, optiska fibernät har stor kapacitet för framtiden och ger en överlägsen snabbhet som kan betjäna många anslutningar. Ett gemensamt, öppet nät innebär fri konkurrens, valfrihet och mångfald för varje användare som leder till bättre kvalitet och utbud och lägre priser.

Kalmar Energis stadsnät erbjuder möjlighet att beställa svartfiber till operatörer, fastighetsägare och andra som själv vill koppla på utrustning för att erbjuda tjänster inom exempelvis bredband, tv och telefoni. Vi erbjuder även själva bredbandstjänster så som bredband, tv och telefoni via vår kommunikationsoperatör!

Vi bygger utifrån branschstandarden ”Robust Fiber” och alla våra projektörer och entreprenörer är certifierade. Det innebär att våra tjänster håller hög standard på kvalitet och robusthet! Klicka här för att läsa mer!

Tjänster vi erbjuder

Svartfiber

Svartfiber är tryggt och stabilt och ger en överlägsen snabbhet och kapacitet. Det är en fiberoptisk förbindelse som ägs och underhålls av oss på Kalmar Energi, som du som kund sedan hyr av oss och kopplar på aktiv utrustning med den tjänst du själv önskar! Du kan även välja tilläggstjänster såsom högre servicenivå (SLA) eller redundanta lösningar, du skräddarsyr din beställning helt enkelt! Kalmar Energi är medlemmar i Svenska Stadsnätsföreningen och erbjuder servicenivåer på våra tjänster enligt SSNF.

Bredbandstjänst

Vi erbjuder bredbandstjänster så som bredband, telefoni och TV via vår kommunikationsoperatör Zitius. Läs mer här!

Regionnät

Nu kan du koppla upp dig via vårt regionnät till stadsnät i södra och mellersta Sverige. Hur då undrar du? Vi är en del av SydOstNet, ett samarbete mellan de olika stadsnäten i sydost. Vi kan därför erbjuda fiber till våra närliggande kommuner och många andra platser i landet. Kontakta oss gärna för mer information!

Operatörshotell

Det finns även möjlighet för dig att hyra plats i något av våra operatörshotell här i Kalmar. Det ger dig en stor möjlighet till samverkan med andra aktörer. Hör gärna av dig till oss för vidare information!

AvtalstidNormalt mellan 1-7 år
AvtalsvillkorLöpande förlängning av avtalet
Uppsägningstid3 månader
FaktureringEnligt överenskommelse
AnslutningsavgiftAnslutningsavgift tillkommer
PrisKontakta oss för offert
Jour/supportVi erbjuder olika jouravtal, för mer information kontakta oss!
Kontakta oss
Chatta med oss