Fiber – välkommen till vårt öppna stadsnät!

Fiber – välkommen till vårt öppna stadsnät!

Vi erbjuder svartfiber till operatörer, fastighetsägare och andra som själv vill koppla på utrustning för att erbjuda tjänster inom exempelvis bredband, tv och telefoni.

Snabb och säker kommunikation

Vårt moderna, optiska fibernät har stor kapacitet för framtiden och ger en överlägsen snabbhet som kan betjäna många anslutningar. Ett gemensamt, öppet nät innebär fri konkurrens, valfrihet och mångfald för varje användare som leder till bättre kvalitet och utbud samt lägre priser.

Svartfiber är en fiberoptisk förbindelse som ägs och underhålls av oss på Kalmar Energi. Utrustningen som ansluts i ändarna ägs av den som hyr svartfibern av oss.

Det kan liknas en förlängningskabel utan att någon utrustning finns ansluten i ändarna (d.v.s. en svart/nersläckt punkt till punkt-kabel). Det är upp till ändutrustningens ägare att ansvara för sin egen utrustning, samt dess kapacitet och kostnad. Anslutningspunkten heter ODF (optiskt distributionsfält) och kontaktdonen heter SC/UPC (subscriber connector/ultra physical connector).

Svartfiber erbjuder möjligheten för teleoperatörer att ha gemensam infrastruktur, som ett alternativ till att varje operatör lägger ut sin egen fiber.

Kontakta oss
Om fiberEtt fiberpar kan betjäna hundratals anslutningar
AvtalstidNormalt mellan 2-5 år
AvtalsvillkorLöpande förlängning av avtalet
Uppsägningstid3 månader
FaktureringKvartalsvis
Support & serviceIngår
AnslutningsavgiftIngen anslutningsavgift eller indexuppräkning
PrisKontakta oss för offert