Till innehållet

Är du sen med en betalning?

”Hjälp, jag har missat en betalning! Vad händer nu?” tänker du. Här beskriver vi händelseförloppet och var du kan få mer information om dina eventuella påminnelser och inkassokrav.

En första påminnelse

Alla som har en mejladress registrerad hos oss kommer att få en första påminnelse på förfallodagen, har du gjort en inbetalning samma dag kan du bortse från påminnelsen. Den första påminnelsen görs utan påminnelseavgift.

Påminnelse

Har du missat att betala innan fakturans förfallodag? Då kommer en påminnelse från vår samarbetspartner Billogram. Påminnelseavgiften på 60 kr läggs på din nästkommande faktura från oss.

Inkassokrav

Betalar du inte fakturan inom angiven tid får du ytterligare en påminnelse i form av ett inkassokrav från Svea Inkasso. Påminnelseavgiften är 180 kronor. Utöver påminnelse- och kravavgift tillkommer dröjsmålsränta. Räntekostnaderna läggs på din nästkommande faktura från oss. I de undantagsfall där betalning inte sker trots påminnelse och krav kan det gå så långt att vi stänger av din el och begär en deposition. Storleken på depositionen beror på hur mycket energi du använder.

Förseningsersättning

Om ni som har N-avtal med oss, näringsidkare, är sen med betalningen av fakturan kommer ni att få en betalningspåminnelse med lagstadgade 60 kr i påminnelseavgift. Om ni trots detta inte betalar kommer vi att ta ut en förseningsersättning på 450 kr från er, inkl. de 60 kr som avser påminnelseavgiften. I de undantagsfall där betalning inte sker trots påminnelse och krav på förseningsersättning kan det gå så långt att vi stänger av din el och begär en deposition. Storleken på depositionen beror på hur mycket energi du använder.

Söka anstånd eller upprätta en avbetalningsplan

Vet du att du kommer att ha svårt att betala en faktura i tid? Då kan du söka anstånd med betalningen av en faktura. Kontakta oss då innan fakturan förfaller, så ser vi över dina möjligheter att få anstånd med fakturan. Då tillkommer dröjsmålsränta som läggs på din nästkommande faktura från oss.
Vi kan också upprätta en avbetalningsplan. Då tillkommer dröjsmålsränta och en uppläggningsavgift på 170 kronor samt en aviavgift på 60 kr. De löpande fakturorna betalas då som vanligt och skulle någon ny faktura inte betalas i tid upphör avbetalningsplanen att gälla.

Svea Inkasso

Har du frågor om ditt ärende hos Svea Inkasso? Du hittar deras kontaktuppgifter här.

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt