Till innehållet

IoT-tjänster

Revolutionera din verksamhet med IoT – öka effektiviteten och upptäck nya möjligheter

Optimerad avfallshantering

Spara tid, pengar och på miljön med uppkopplade sopkärl.

Hur fulla blir sopkärlen när det är dags för tömning? Är kärlen rätt dimensionerade? Optimera avfallshanteringen med sensorer i era sopkärl. Med data effektiviserar ni avfallshantering i er fastighet och vinsterna är många. Hör av dig till oss så berättar vi gärna om hur ni kan optimera er fastighet med hjälp av sensorer.

 

Besöksräknare

Med en enkel installation samlar ni statistik och data över antalet besökare.

Har ni behov av att mäta hur många människor som rör sig på en plats under en viss tid? Med hjälp av sensorer, som känner av antal människor i rörelse, hjälper vi er att på valfri plats se antalet besökare i realtid och få statistik om besöksfrekvens med mera. I vår webbportal hanterar ni sensorerna och får datan visualiserad på ett enkelt och överskådligt sätt som gör att ni kan fatta rätt beslut grundat i data.

Fönster- och dörranalys

Fånga energibovar och få insikter med hjälp av sensorer i fönster och dörrar.

Hur ofta och hur länge är dörrar och fönster öppna i era fastigheter? Är du fastighetsägare och vill effektivisera energianvändningen och minimera energiläckage i era fastigheter? Då har vi något för just dig. Med hjälp av små trådlösa sensorer tillsammans med vår egenutvecklade plattform kan du följa och analysera energiförbrukningen i era fastigheter. I webbportalen kan du i realtid följa antal öppna och stängda fönster och dörrar, se statistik kring öppningsfrekvens och hur länge något varit öppet. Med datainsikter kan ni sedan snabbt agera på ett energiläckage.

Larm vid vattenläckage

Larm vid vattenläckage

Bli snabbt uppmärksam på vattenläckage.

Att åtgärda en vattenskadad fastighet är kostsamt. Med hjälp av läckagedetektorer på utsatta platser får du notis via mail eller sms om sensorn kommer i kontakt med vatten. Tekniken hjälper er att arbeta både preventivt och smartare.

Läckagedetektorerna är små, trådlösa och kopplar upp sig direkt mot vårt lokala sensornätverk. Så ingen extra utrustning är nödvändig för att ni ska komma igång med er övervakning.

Fastighet

Undermätning

Få bättre koll på fastighetens energianvändning.

Med undermätning kan du som fastighetsägare eller fastighetsförvaltare få en komplett bild över hur energin används i olika delar av en byggnad. Vi erbjuder en helhetslösning för undermätning och med den på plats kommer stora möjligheter för er att energioptimera era fastigheter på ekonomiskt och hållbart sätt.

Öka din organisations förmåga. Sätt igång och fatta datadrivna beslut – på riktigt. Koppla upp sensorer, smarta enheter och bli en del av Stadshubben i Kalmar.
Boka en demo

Så funkar det

Vi har byggt en infrastruktur som gör det möjligt att kommunicera med tusentals sensorer via radioteknik där våra kunders data är krypterad i flera steg. Vi har täckning över hela Kalmarregionen samt delar av Öland. Vår radioteknik gör det möjligt att sätta trådlösa, batteridrivna sensorer att samla in data i tillämpningar som traditionellt är svåra att lösa.

Med den här tekniken kan vi exempelvis kommunicera om det uppstår vattenläckage i våtutrymmen, riskabelt höga temperaturer i bränslelager eller fyllnadsgrad i sopkärl. Tekniken hjälper er att arbeta både preventivt och smartare. Den har dessutom lång batteritid och lång räckvidd.

Öka din organisations förmåga genom att koppla upp det ni inte trodde var möjligt att koppla upp!

Stadshubben

Webbportalen

För att enkelt hantera den data som sensorerna samlar in, behövs en tydlig och tillgänglig visualisering. Det är här webbportalen kommer in. Webbportalen är ett hem för all data och statistik och som ni har åtkomst till, oavsett var i världen ni befinner er. All data paketeras och visualiseras så att ni enkelt kan fatta datadrivna beslut och utveckla er organisation och verksamhet.

Kund uppdaterar sin betalningsuppgifter.

Välkommen till Stadshubbens kunskapscenter!

Här får du tillgång till allt material om vår IoT plattform för hantering och övervakning av dina noder. Upptäck de senaste uppdateringarna i vår ändringslogg, lär dig mer med våra instruktionsfilmer, vi förklarar terminologi och du får svar på vanliga frågor. Klicka in för att maximera din användning av Stadshubben!

Projekt

Saif kontrollerar att en sensor fungerar och att den skickar data.

Bättre tillgång på dricksvatten med IoT

Nu har Kalmar Energi och Kalmar Vatten drivit ett pilotprojekt tillsammans där IoT-teknik bidrar till bättre vattenhushållning och tillgång på dricksvatten i framtiden. Läs om projektet här

IoT-lab för små och medelstora företag

Projekt tillsammans med Linnéuniversitetet där vi har som mål att öka kunskapen om möjligheterna med Internet of Things (IoT), samt utveckla nya idéer och produkter, bland små och medelstora företag (SMF) i Linnéregionen. Läs om projektet här

Vårt sensornätverk i siffror

Kontakt

Porträtt Jacob Yousif

Jacob Yousif

Specialist inom sensornätverk och IoT

Telefon: 070 591 51 93
Mail: jacob.yousif@kalmarenergi.se

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt