Till innehållet

Psst! Du hittar bra tips för att minska din elanvändning här. Flera ärenden kan du lösa genom att logga in på Mina Sidor eller besöka Kundcenter.

Kalmar Stadshubb

Kalmar Stadshubb ger dig redigt säker och trygg kommunikation till dina sensorer, utan att du själv behöver bygga och drifta nätet.
  • Sensorer satta i sopkärl som mäter mängden sopor i kärlen.

  • Ett av våra projekt inom Kalmar stadshubb var att sätta upp sensorer som skickar aktuell vattentemperatur till Kalmar kommuns app på några av de populäraste badplatserna.

  • Idag har vi ett sensornätverk som ger en täckning över hela Kalmarregionen samt delar av Öland.

Saif kontrollerar att en sensor fungerar och att den skickar data.

Bättre tillgång på dricksvatten med hjälp av IoT-teknik

Nu har Kalmar Energi och Kalmar Vatten drivit ett pilotprojekt tillsammans där IoT-teknik kan bidra till bättre vattenhushållning och tillgång på dricksvatten i framtiden. Läs om projektet här

Kalmar Energi är och har varit en stor del av samhällsinfrastrukturen sedan över ett decennium och kommer fortsätta vara det i framtiden. Infrastrukturen utökas och utvecklas ständigt och därför är det en självklarhet att vi är med och utformar det smarta Kalmar.

Vi har byggt en infrastruktur som gör det möjligt att kommunicera med tusentals trådlösa sensorer via radioteknik.

Sensorerna kan en massa guttiga trix som att kommunicera ljus- och ljudstyrka, fuktlarm, temperatur och rörelse. Via våra uppsatta LoRa-Gateways skickas din data, som är krypterad i flera steg, ut till dig så du t.ex. kan veta när dina soptunnor är fulla, om en hyresgäst har rätt inomhustemperatur eller om dina invånare kan hoppa i plurret utan att få köldskador.

Öka din organisations förmåga genom att koppla upp det ni inte trodde var möjligt att koppla upp!

Kontakt

Mikael Westling
Verksamhet- och Affärsutvecklare
0766 – 07 89 52
Mikael.Westling@kalmarenergi.se
Chatta med oss