Till innehållet
Solnedgång över Kalmar och Kalmarsund.

Höjt påslag säkerställer kvalitet

Från den 1 september 2024 höjer vi påslaget på elhandel från 3 öre till 5 öre inklusive moms. Det gör vi för att kunna täcka våra ökade kostnader och fortsatt kunna leverera kvalitet till dig som kund.

Varför gör vi förändringen?

Vi har låtit det rörliga påslaget på elhandel ligga oförändrat i över 10 år och under senaste åren har våra kostnader ökat markant till följd av inflation och marknadsförändringar. Höjningen av påslaget är därför nödvändig för att vi ska kunna fortsätta leverera värde till dig som kund och erbjuda stabilitet, hållbara lösningar och driva verksamheten framåt.

Hur blir du som kund påverkad?

Den här ökningen av påslaget på elhandel har relativt liten påverkan på dig som kund. Beloppen nedan är inklusive moms. Du som har en elanvändning på:

  • 2 000 kWh per år kommer att betala 3 kronor mer per månad efter höjningen.
  • 5 000 kWh per år kommer att betala 8 kronor mer per månad efter höjningen.
  • 20 000 kWh per år kommer att betala 33 kronor mer per månad efter höjningen.

Du har rätt att säga upp ditt nuvarande elavtal med en månads uppsägningstid. Det ska senast ske en månad innan de nya villkoren träder i kraft.

Hemvy Kalmar Energi app

Gör som tusentals kunder – ladda ner vår app! 📲

Det är nog inte många som har missat att vi kostnadsfritt erbjuder våra kunder en smart app som hjälper dig att förstå, kontrollera och styra all din energianvändning. Har du inte laddat ner den än? Gör som över 5 700 kunder – ladda ner appen redan idag!

Ladda ned på Google Play

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt