Vanliga frågor

Jag har fått min faktura från Kalmar Energi i min digitala brevlåda Kivra, varför då?

- När du anslöt dig till Kivra godkände du att få post från redan anslutna samt tillkommande myndigheter och företag till din digitala brevlåda, Kivra. Du kan enkelt avanmäla post till Kivra från Kalmar Energi genom att logga in på Kivra och redigera mottagare under meny, inställningar, avsändare.

Jag kan inte betala min faktura till Plusgirokontot längre, varför?

- I våras övergick vi till att endast ta emot betalningar till vårt Bankgiro 5220-8782 vilket innebär att du inte att göra några inbetalningar till vårt Plusgirokontot längre.

Jag har avtal om anvisat pris i dag och har fått information om att jag ska göra ett aktivt val, vad innebär det?

- Har du inte själv valt avtalsform så får du ett anvisat avtal med anvisat pris. Det finns avtal som är mer fördelaktiga och bättre anpassade för dig. Ta gärna vår hjälp när du ska välja! Du når oss via besök, telefon, e-post eller sociala medier.

Vad händer om jag fått påminnelse eller Inkassokrav?

- Om betalningen inte inkommer i tid på vårt konto på förfallodagen får du en påminnelse från vårt ombud Svea Inkasso. Påminnelseavgiften är 60 kr. Betalar du inte påminnelsen inom angiven tid får du ytterligare en påminnelse i form av ett inkassokrav. Inkassokravet kostar 180 kr. Utöver påminnelse- och kravavgift tillkommer ränta vid sen betalning, som för närvarande är 8 procent. Har du fått flera betalningspåminnelser inom 12 månader och du återigen missar att betala får du ett inkassokrav direkt, utan att först få en påminnelse. I de undantagsfall där betalning inte sker trots påminnelse och krav kan det gå så långt att vi stänger av din el. Har du frågor om din påminnelse eller inkassokrav kontaktar du Svea Inkasso på telefon 08-735 90 00.

Jag har blivit kontaktad av telefonförsäljare som säger att de kan erbjuda mig ett mycket bättre pris än vad jag har i dag, lämnar ni ut sådana uppgifter om mig?

- Nej det gör vi inte. Blir du kontaktad är det viktigt att jämföra alla kostnader och villkor i erbjudandet. Kontakta oss gärna för att hjälpa till med jämförelsen så du inte drabbas av oväntade överraskningar.

Kan jag få fakturan månadsvis i stället för varannan månad?

- Ja det kan du. Ring eller e-posta oss så löser vi det utan extra kostnad! Passa samtidigt på att ändra till e-postfaktura eller anmäl e-faktura till din internetbank om du fortfarande får pappersfaktura. Du kan även skapa konto på Kivra för att få fakturan till din digitala brevlåda.