Vi vill förändra världen från Kalmar

Här kan du se hur vi gör det

Kalmar Energi är ett framtidsorienterat och nyfiket företag. Vi letar ständigt efter nya spännande energiprojekt och eldsjälar som kan hjälpa oss att producera ännu mer redig energi härifrån och skapa en mer hållbar Energirepublik. Se filmen om vårt hållbarhetsarbete nedan. Du kan också läsa lite mer om olika satsningar och projekt. Bli med du också!

 

Några utvalda projekt
Solceller

Vi förvandlar gammal flygplatsmark till en stor solcellspark!

Snart sätter vi spaden i marken för Törneby solcellspark på Kalmar Öland Airports mark. Det blir den största medlemsägda solparken hittills i Sverige. Här kan du köpa solcellsandelar och investera i framtiden.

Läs mer
Moskogen

Vi värmer både slott och koja med gammalt bös från Smålandsskogen

På fjärrvärmeverket i Moskogen eldar vi med gammalt bös från skogen och producerar värme varje dag, året om. På köpet får vi förnybar el motsvarande en tredjedel av våra kunders elanvändning.

Läs mer
Elmack

Vi sätter elmackarna på Kalmarkartan

Vi vill att det ska vara enkelt att välja elbil! Kalmar Energi har därför startat Sveriges första elmackskedja. Runt om i Kalmartrakten hittar du flera olika laddstationer.

Läs mer
dELbil

dELbil för alla energirebeller

Du kan bli medlem i regionens första elbilspool. Du betalar en fast månadskostnad och har sedan möjlighet att boka en elbil på kvällar och helger. dELbil har två Tesla i poolen.

Läs mer

Vi stöttar länets mikroproducenter och solcellsrebeller

Vårt län är fullt av solcellsrebeller och engagerade personer som vill producera egen energi. Vi hjälper till och gör det enklare att producera egen energi som kommer härifrån, inte därifrån.

Läs mer

Det är lika viktigt med Ölandssol och regnbågsvärderingar

Kalmar Energi tror på hållbarhet i stort och smått. En viktig del är ett öppet samhälle där alla är välkomna. Just därför stöttar och lägger vi energi på Kalmarsund Pride och Omtankepriset.

Läs mer
Algoland

Algoland är ett forskningsprojekt för framtiden

Algoland är ett projekt som kombinerar marinekologisk forskning med kompetens från industrin. Målet är att minska utsläpp av koldioxid och närsalter, samtidigt som värdefulla produkter i form av djurfoder och biobränslen produceras.

Läs mer

Ett nät för alla

Kalmar Energi har ett eget fibernät som kopplar ihop aktörer och företag i hela Energirepubliken. Det är enkelt och prisvärt att ansluta sig.

Läs mer

Smarta elnät för alla

En bättre värld går på el, under förutsättning att den är producerad med 100 % förnybar energi, som vår el. Men utan driftsäkra smarta elnät stannar världen. Vi gör det moderna livet möjligt.

Läs mer
Chatta med oss