Till innehållet
Dekorativ omslagsbild för Omtankepriset

Jennie Vallin – kandidat till Omtankepriset 2018

Hon har, med en sprakande energi och massor av tankar, inte bara fyllt Kalmar län med regnbågens alla färger. Hon har också genomfört ett evenemang ideellt med målet att bygga ett öppnare samhälle för alla, oavsett kön eller sexuell läggning. Redan 2014 fick Jennie Vallin idén till Kalmarsund Pride, som i grund och botten handlar om mänskliga rättigheter.

Vad beror den fantastiska uppslutningen under Kalmarsund Pride på?
Jag tror att det är att hbtq-personer, deras anhöriga, vänner och kollegor längtar efter ett öppnare och mer inkluderande samhälle där alla känner sig välkomna, accepterade och respekterade. Och det är precis vad Kalmarsund Pride bidrar till!

Hur känns det att bli nominerad?
Det är härligt, spännande och nervöst, men också en pepp för all den energi som jag och mina pridevänner lägger på att skapa Kalmarsund Pride.

Vad skulle det betyda för dig att vinna?
Självklart en stor ära och ett erkännande för allt det ideella arbete som vi gör. Det skulle också ge extra energi inför årets Prideparad, som i år fyller fem år!

Vad skulle du använda prispengarna till om du vann?
Först och främst skulle jag tacka mina fantastiska barn som har delat mig med alla andra i Kalmar under 4 års tid. Vi skulle göra något trevligt tillsamans. Och sedan skulle jag bidra till fler regnbågsfärgade engagemang!

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt