Till innehållet
Konstverk till våra elskåp.

Elever skapar konst till elskåp

29 januari 2024

Elever från det estetiska programmet på Jenny Nyströmskolan har fått i uppdrag att smycka varsitt elskåp i Kalmar. Varje elev ska förhålla sig till och skapa en idé utifrån temat ”Hållbar framtid”.

Kalmar Energi ansvarar för elledningarna i Kalmar och att elen kommer hem till alla hushåll och till alla verksamheter. I elnätet finns 1 980 elskåp, vilket är anonyma grå lådor som inte drar blickarna till sig.

Nu har elever från det estetiska programmet med inriktning ”Bild och form” årskurs 3 och ”Media” årskurs 2 på Jenny Nyströmskolan fått i uppdrag att smycka varsitt elskåp, huvudsakligen i områdena Ängö och Getingen. Varje elev ska förhålla sig till och skapa en idé utifrån temat ”Hållbar framtid”.

– Det här är ett fint projekt som rimmar väl med våra värderingar kring hållbarhet och som dessutom ger en extra färgklick i det offentliga rummet, säger Jon Flobrant, kommunikationsansvarig på Kalmar Energi.

Eleverna har arbetat fram många spännande idéer och håller nu på att ge dem liv genom olika tekniker.

– Några målar i olja, vissa arbetar digitalt och andra med akvarell. Det kommer att bli en härlig blandning av konstverk som får pryda Kalmar stad, berättar Linda Humlesol, bildlärare på Jenny Nyströmskolan.

Den kreativa delen av arbetet är i sluttampen och till våren blir det vernissage och möjlighet för kalmarborna att njuta av en mer färgglad vardag.

Läs artikel i Barometern

Tjej som målar blommor.

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt