Till innehållet

Nyhetsarkiv

maj162024

Läget på elmarknaden maj 2024

Våren har äntligen kommit och det ser ut som att vi får njuta av värmen ytterligare en tid. Högtrycket över Skandinavien ger både varmt och torrt väder, men trots det även en hel del vind. Tysklands solkraftsrekord gjorde att elpriserna dök ner under nollstrecket, vilket vi i Skandinavien kunde dra nytta av. Kommande helgdagar i Norden drar ner användningen och det i kombination med högtrycket och vindkraften ger förmodligen låga spotpriser.
Läs mer
apr302024

Häng med oss på årets evenemang! 🌷

Ljuset och livet är åter tillbaka! Folk börjar påta i sina trädgårdar, fåglarna kvittrar och det knoppas i naturen. Det väcker en lust att göra utflykter och att få inspiration till nya tankar och idéer. Årets mässor och evenemang är bokade och där vill vi gärna träffa dig! Vad sägs om Energi- och Hållbarhetsmässan, Lindsdalsdagen, TechHeads, Nytt Boende Mässan och Natt på museet? Det finns något för alla! Välkommen våren och glad valborg från oss! 🌷
Läs mer
apr162024

Läget på elmarknaden april 2024

April började med snö och kyla, som på kort tid slog över till några soliga och varma dagar och resten av månaden ser ungefär ut på samma sätt. Kraftigt pendlande priser är vår nya vardag, där det soliga vädret ger minuspriser mitt på dagen. Det råder ett visst lugn på elmarknaden för tillfället, eftersom underliggande prisparametrar i stort sett rör sig sidledes.
Läs mer
mar222024

Uppdatering: Problem med mobilnätet är löst!

Nu har Telenor åtgärdat driftstörningen och det går att nå oss på Kalmar Energi via telefon igen. Välkommen att höra av dig!
Läs mer
mar182024

Läget på elmarknaden mars 2024

I takt med att dagarna blir längre och ljusare avtar risken för kyla och ihållande vinterväder. Väderprognoserna visar både mildare och blötare prognoser. Bränslepriserna har under de senaste veckorna haft en uppgång och höjt elpriserna en aning, men mildare väderprognoser ger lägre uppvärmningsbehov och lägre efterfrågan, vilket ser ut att kunna ge lägre elpriser i närtid.
Läs mer
mar12024

Hur preppar du för strömavbrott? ⚡

I Sverige är vi lyckligt lottade med en stabil energiförsörjning. Under 2023 hade vi i Kalmars lokala elnät sammanlagt 2 minuters elavbrott per kund! El och värme är något som vi tar förgivet, men vad händer om vi får ett längre strömavbrott? Det är alltid bra att vara förberedd, här bjuder vi på några tips och råd!
Läs mer
feb162024

Läget på elmarknaden februari 2024

Vi går in i en vädermässigt ostadigare period, där lågtryck av olika intensitet ger betydligt mildare väder. Det blir mer nederbörd och vind än tidigare och risken för eventuell kyla är mer eller mindre borta under de närmaste veckorna. Norge och en större delen av Sverige går på sportlov, vilket minskar elanvändningen, och Forsmark 2 är tillbaka i drift. Det sammantaget pekar mot lägre elpriser under kommande veckor.
Läs mer
jan292024

Elever skapar konst till elskåp

Elever från det estetiska programmet på Jenny Nyströmskolan har fått i uppdrag att smycka varsitt elskåp i Kalmar. Varje elev ska förhålla sig till och skapa en idé utifrån temat "Hållbar framtid".
Läs mer
jan172024

Läget på elmarknaden januari 2024

Vi kan se fram emot en kort periods återhämtning med mildare temperaturer och mer vind, för att därefter återigen återgå till ett kallare väderläge med högre elpriser.
Läs mer
dec212023

Lokala energisystemet: Vad har hänt under 2023? 🌟

Kalmar Energi har satsat totalt över 100 miljoner kronor under 2023 för att kunna möta stadens behov, både idag och imorgon. Vi har stärkt upp elnätet genom att bland annat byta ut mottagningsstationen i norra Kalmar och även investerat i ett batteri på 5 MW. Dessutom är produktionskapaciteten på kraftvärmeanläggningen Moskogen höjd med 10 MW, vilket motsvarar drygt 600 villors värmebehov. Passa på att läsa mer om det som har hänt under det gångna energiåret!
Läs mer

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt