Till innehållet

Nyhetsarkiv

dec52023

Överföringsavgiften ska följa elpriset

Från och med den 1 januari 2024 kommer vi att basera överföringsavgiften på marknadspriset på el. Avgiften följer då den verkliga kostnaden för nätförluster och blir mer rättvist fördelad. Abonnemangsavgiften lämnar vi oförändrad tills vidare och den ligger kvar på samma nivåer som under 2023.
Läs mer
dec12023

Över 3 000 har laddat ner appen! 🚀

Det är redan drygt 3 000 kunder som har laddat ner vår nya smarta app. Har du inte gjort det? Ladda ner den kostnadsfritt i App Store och Google Play.
Läs mer
nov202023

Ladda ner vår nya app! 📲

Visst vore det gutt om du kunde ta kontroll över all din energianvändning direkt från mobilen? Nu är det möjligt! Med vår nya app "Kalmar Energi 2.0" blir du mästaren över din egen energianvändning.
Läs mer
nov162023

Läget på elmarknaden november 2023

Välfyllda vattenmagasin, kärnkraften som levererar enligt plan och välfyllda gaslager på kontinenten gör att läget inför vintern ser försiktigt ljust ut. Det behövs dock inte mycket för att priserna ska påverkas. Ökad oro i omvärlden, en kall vinter och vindfattigt väder kan snabbt ändra förutsättningarna.
Läs mer
nov32023

Natt på museet – succé även i år! 🥳

Igår kväll gick vår årligt återkommande kundkväll Natt på museet av stapeln på Kalmar Läns museum. Det blev succé även i år!
Läs mer
okt252023

Åter i full kontroll över Facebook-kontot! 💯

I förra veckan blev vårt annonskonto på Facebook och Instagram hackat av en okänd person. Vi är glada att kunna berätta att vi åter har tagit tillbaka kontrollen och plockat bort hackern från kontot. Personen hade inte hunnit göra någon skada på grund av snabbt agerande. Stort tack till alla inblandade! 💙
Läs mer
okt202023

Ökade bränslekostnader ger höjda fjärrvärmepriser

Ökade bränslekostnader gör att vi höjer fjärrvärmepriset med 12 procent från och med den 1 januari 2024. Det innebär en kostnadsökning på 209 kronor per månad för en villakund med en årlig energianvändning på 20 000 kWh.
Läs mer
okt172023

Vårt annonskonto på Facebook är hackat – var observant!

Vårt annonskonto på Facebook och Instagram har blivit hackat. En okänd person har tagit över annonskontot och vi arbetar tillsammans med Facebook-supporten för att ta tillbaka kontrollen. Annonskontot har koppling till vår Facebook- och Instagramprofil, därför finns det en risk att innehåll som inte är från oss publiceras. Vi ber er därför att bortse från eventuella inlägg, kommentarer och meddelanden på Facebook och Instagram från oss som verkar misstänkta. Vi återkommer här på hemsidan när problemet är åtgärdat!
Läs mer
okt162023

Läget på elmarknaden oktober 2023

Nederbördsmängden har varit rekordstor och september månad har präglats av höga temperaturer och mycket vind. Månadsmedelpriset i elområde 4 blev nästan fem gånger lägre än priset för september 2022 på 2,42 kronor. Många faktorer pekar på att vi får lägre priser under kommande vinter än föregående år, men situationen är mycket skör. Våra ledord är därför fortfarande att räkna med det värsta och hoppas på det bästa.
Läs mer
sep272023

Kalmarsundsveckan 2023 – få platser kvar!

Imorgon, den 28 september, är det dags för Kalmarsundsveckan 2023 – en fullspäckad dag för ett hållbart Kalmar. Dagens moderator Frida Boisen vägleder oss genom inspirerande föreläsningar, diskussioner och workshops om hur vi kan sträva mot ett resurs- och klimatsmart samhälle. Det är få platser kvar, så vänta inte med din anmälan! Evenemanget är helt kostnadsfritt och frukost, lunch och AW ingår.
Läs mer

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt