Till innehållet

Psst! Du hittar bra tips för att minska din elanvändning här. Flera ärenden kan du lösa genom att logga in på Mina Sidor eller besöka Kundcenter.

Nyhetsarkiv

jan262023

Elstödet betalas ut med start 20 februari

Nu är det beslutat att elstödet till prisområde 3 och 4 ska betalas ut med start den 20 februari. Det är då pengarna lämnar Försäkringskassan, sedan kommer det att ta ytterligare några dagar innan pengarna finns på ditt konto.
Läs mer
jan262023

Läget på elmarknaden vecka 4

Vi förstår att de höga elpriserna kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden, här är information om vecka 4.
Läs mer
jan192023

Läget på elmarknaden vecka 3

Vi förstår att de höga elpriserna kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden på kalmarenergi.se. Information om läget vecka 3 kan du läsa här.
Läs mer
jan52023

Läget på elmarknaden vecka 1

Läget på elmarknaden kan beskrivas som ”en perfekt storm”, där alla faktorer samverkar till ett olyckligt läge och ger höga priser. Vi förstår att det kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden, det här gäller vecka 1.
Läs mer
jan52023

Tekniska problem med vår app åtgärdade

Uppdatering: nu fungerar appen igen! — Vår app ligger för tillfälligt nere på grund av tekniska problem hos vår appleverantör. De arbetar aktivt med att åtgärda felet och vi hoppas att den snart fungerar som vanligt igen och att avbrottet inte orsakat allt för stora besvär. På Mina Sidor kan du lösa flera ärenden precis […]
Läs mer
dec162022

Läget på elmarknaden vecka 50

Läget på elmarknaden kan beskrivas som ”en perfekt storm”, där alla faktorer samverkar till ett olyckligt läge och ger höga priser. Vi förstår att det kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden, det här gäller vecka 50.
Läs mer
dec92022

Vi drar ut på energiturné!

Kalmar Energi drar ut på en energiturné mitt i julhandeln och vill gärna träffa just dig! Välkommen till vår monter och prata elspartips med våra tomtenissar. Du kan även vara med i vår tävling där vinnaren får en elsparkcykel.
Läs mer
dec82022

Frågor och svar om manuell förbrukningsfrånkoppling (MFK) och Styrel

Samhället kan drabbas av elbrist om efterfrågan på el är större än tillgången. Om elbristsituationen är allvarlig finns det risk för att elförsörjningen kollapsar i hela eller stora delar av Sverige.  För att skydda elsystemet kan elnätsföretagen då tvingas att genomföra manuell förbrukningsfrånkoppling (MFK), vilket beordras av Svenska Kraftnät. Det innebär att elledningar som går […]
Läs mer
dec72022

Höga elpriser höjer elnätsavgiften

De höga elpriserna drabbar oss alla och tyvärr påverkar de även elnätskostnaderna. Därför behöver vi höja elnätsavgiften från och med den 1 januari 2023. 
Läs mer
dec12022

Läget på elmarknaden vecka 48

Läget på elmarknaden kan beskrivas som ”en perfekt storm”, där alla faktorer samverkar till ett olyckligt läge och ger höga priser. Vi förstår att det kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden, det här gäller vecka 48.
Läs mer
Chatta med oss