Till innehållet

Nyhetsarkiv

sep42023

Nu kan du binda elpriset inför vintern!

Nu kan du teckna FAST el hos oss och du kan välja att binda elpriset i 6 månader eller i 1 år. Är du en person som uppskattar trygghet och stabilitet? Då kan ett fast elavtal vara något för dig!
Läs mer
jun222023

Spara pengar med TIM-SPOT el!

Med TIM-SPOT el har du möjlighet att påverka din elkostnad och får dessutom full koll på din elanvändning. När du tecknar TIM-SPOT el med Kalmar Energi innan den 31 augusti bjussar vi på månadsavgiften i sex månader (värde 300 kronor).
Läs mer
jun122023

Tillfälligt sänkt elnätsavgift från den 1 juli

Kalmar Energi sänker tillfälligt elnätsavgifterna från och med den 1 juli 2023. Det innebär en minskad kostnad med 2 100 kronor per år för en typisk villakund med en elanvändning på 10 000 kWh per år.
Läs mer
jun72023

Kalmar Energi och Bintel inleder samarbete för smart avfallshantering

Kalmar Energi och Bintel, ett innovativt teknikföretag inom IoT, har inlett ett samarbete för att främja smart avfallshantering i regionen och bidra till en mer hållbar framtid.
Läs mer
maj262023

Redigt bra pris på fasta elavtal till den 22 juni!

Nu när vi ser lägre elpriser har vi valt att återlansera den fasta elprodukten, med bindningstid på 6 månader och 1 år. Just nu har vi dessutom ett redigt bra pris på fasta elavtal. Passar det dig och dina behov? Teckna vinterel till sommarpriser innan den 22 juni!
Läs mer
apr52023

Snart upphör vårt gamla bankgiro att fungera

Vi vill påminna om att vårt tidigare bankgironummer, 5220-8782, inte längre kommer att vara giltigt från och med mitten av april. Använd istället vårt nya bankgironummer: 5891-4342.
Läs mer
mar152023

Tävla och vinn ett påskägg! 🐣

Nu är det äntligen dags för vår årliga påsktävling då du har chans att vinna ett påskägg sprängfyllt med godis. 🍭 Hur går tävlingen till undrar du? Det är lätt som en plätt!
Läs mer
mar102023

Kalmar Energi får pris för muralmålning på elstation

Kalmar kommuns arkitektur- och stadsbyggnadspris 2022 går till Kalmar Energi för muralmålningen ”Barnet som blåser på vindkraftverket”. Målningen går att se på elstationen vid Vänskapens väg i norra Kalmar. Vi är väldigt glada och stolta över det här priset och hoppas att målningen kommer att skapa mervärden under lång tid framöver. Motiveringen lyder: ”Projektet tillför […]
Läs mer
dec82022

Frågor och svar om manuell förbrukningsfrånkoppling (MFK) och Styrel

Samhället kan drabbas av elbrist om efterfrågan på el är större än tillgången. Om elbristsituationen är allvarlig finns det risk för att elförsörjningen kollapsar i hela eller stora delar av Sverige.  För att skydda elsystemet kan elnätsföretagen då tvingas att genomföra manuell förbrukningsfrånkoppling (MFK), vilket beordras av Svenska Kraftnät. Det innebär att elledningar som går […]
Läs mer
dec72022

Höga elpriser höjer elnätsavgiften

De höga elpriserna drabbar oss alla och tyvärr påverkar de även elnätskostnaderna. Därför behöver vi höja elnätsavgiften från och med den 1 januari 2023. 
Läs mer