Till innehållet

Elskåpsprojektet firar med vernissage!

29 maj 2024

Under våren har elever från det estetiska programmet på Jenny Nyströmskolan fått i uppdrag att pryda våra elkåp på Ängö och Getingen med sina egna konstverk. Temat de har förhållit sig till är ”Hållbar framtid”. Nu är äntligen konstverken på plats och vi bjuder in till vernissage för att fira ett lyckat och roligt projekt.

– I projektet har det varit fint att kunna ge eleverna en yta i staden där de får visa upp sin konst för allmänheten, säger Per-Martin Carlsson, marknadschef på Kalmar Energi. Det skapar stolthet, inte bara hos dem utan även för oss på Kalmar Energi när vår verksamhet får en plats i rampljuset.

Linda Humlesol, bildlärare på Jenny Nyströmskolan, fyller i:

– Ungdomarna har förändrat stadsbilden och får belysa konst som rör just deras framtid. Vi är stolta över att eleverna får kliva ur skolans värld, möta det verkliga livet under sin studietid och att resultatet kommer att ses av många – varje dag.

Välkomna på vernissage!

Nu är den kreativa delen av projektet över och konstverken sitter uppsatta på elskåp på Ängö och Getingen. Det firar vi, Jenny Nyströmskolan och Kalmar kommun genom att bjuda in till vernissage på fredagen den 31 maj klockan 10:00-12:00 på Lindöateljéerna. Alla är hjärtligt välkomna att gå vår tipspromenad runt Ängö för att njuta av konsten, skåla i alkoholfritt bubbel och mumsa snacks.

Elskåpen är utrustade med en QR-kod, skanna den och du kan läsa mer om konstverken. Projektet kan du läsa mer om på elskapkalmar.se.

 

 

 

 

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt