Till innehållet

Kylan ger höga elpriser!

4 februari 2021

Vi vill förvarna dig med rörligt elpris om att din elfaktura kommer att vara högre än vanligt! Det beror bland annat på att 2021 har börjat med betydligt lägre temperaturer än vad 2020 erbjöd. Det påverkar elpriserna eftersom behovet av el för uppvärmning ökar.

Förra året regnade det mycket och magasinen för vattenkraft blev välfyllda, vilket håller elpriset i schack. Vattennivåerna minskar dock snabbt när det är kallt, lite nederbörd och vid hög efterfrågan på el.

Vid årsskiftet stängdes ytterligare en kärnkraftsreaktor ner för gott och har ersatts av förnybar energi i form av vindkraft. Under en kall och vindfattig månad som januari är effekten inte tillräcklig. Då kommer dyrare produktionsslag in den nordiska energimixen för att möta behovet och priserna ökar.

Finns det något jag kan göra?

  • Håll lite extra koll på elmarknaden! Det kan du göra genom att ladda ner vår app ”Kalmar Energi” för att få full koll på dina avtal, elförbrukning och spotpriser! Du kan även prenumerera på vår prisinformation.
  • Använd din el smart! Det är inte den bästa tiden att dagligen värma upp ditt utespa eller ditt oisolerade uterum.
  • Kontakta oss! Kom ihåg att du alltid är välkommen att höra av dig om du har frågor kring ditt elavtal eller funderingar på elmarknaden!

Läs mer om elmarknaden här!

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt