Till innehållet
John Heyne

Omtankepriset 2016

6 mars 2017

Vi gratulerar John Heyne – Vinnare av Omtankepriset 2016

Tidigare pristagare är Stadsmissionen, Shemsi Brahimi och Anja Lundin. Vinnaren uppmärksammas med diplom, vandringspris och en prissumma om 15 000 kronor. Priset delades ut i samband med Guldfesten.

John Heyne – Fryshuset

 I sin roll som chef för Fryshuset i Kalmar har John genom gränslös medmänsklighet skapat positiva miljöer som ger växtkraft och trygghet för alla unga, oavsett härkomst och bakgrund. Genom att bejaka det positiva hos individen skapas en förutsättning för dialog. John drivs av Astrid Lindgrens devis; ”Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv”.

Övriga nominerade finalister:

Lisa Kindberg – IOH, Integration och Hälsa

Lisa har startat föreningen Integration och Hälsa (IOH) tillsammans med asylsökande nyanlända. Föreningen har bidragit till att skapa aktiviteter och samhällsutbildande verksamheter i Kalmar län för hundratals personer varje vecka. Lisa har ett stort hjärta och brinner för att hjälpa människor på flykt.

Ellen & Markus Adolfsson – Klippan

Ellen och Markus har som privatpersoner och som drivande av församlingen Klippan i Rockneby under mer än 20 år stöttat och hjälpt människor på flykt med allt från bostäder och kläder till stöd vid olika myndighetsbesök. De har engagerat sig i volontärarbeten och öppnat upp sitt hem för asylsökande människor. Ellen och Markus har gjort mycket gott för många människor, världen över.

 Vi tackar för alla röster!

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt