Till innehållet
Driftinformation: Just nu har vi planerade avbrott - Oxhagen. Klicka här för att se mer.

Många vill veta mer om energikrisen just nu och därför är våra kötider längre än normalt. Du hittar bra tips för att minska din elanvändning här. Hos Kundcenter hittar du information om avtalsfrågor. Många ärenden kan du lösa genom att logga in på Mina Sidor.

LNU

Så kan fastighetsägare ta hjälp av IoT i energikrisen

17 oktober 2022

Torsdagen den 27 oktober bjuder vi, tillsammans med Linnéuniversitetet, in till IoT-träff med fastigheter i fokus! Vi kommer prata om olika IoT-tillämpningar och hur de kan effektivisera energiförbrukningen i fastigheter.

Vi inleder med en kort presentation om projektet IoT Lab för Små- och medelstora företag för att sedan gå in på smarta fastigheter och vad det innebär i praktiken.

Kristoffer Lindman som arbetar med marknads- och analysfrågor på Kalmar Energi kommer berätta om genomförda och pågående projekt för smartare fjärrvärme. Det handlar om mätning i fastigheterna för att bättre styra fjärrvärmeanvändningen, men också om samspelsmöjligheter mellan fastigheter och det större fjärrvärmesystemet.

Kalmar Energis elnätschef Jonas Wågenberg kommer tala om vikten av att spara på effekt där ett jämt effektuttag av el blir allt viktigare och hur det kan premieras för dig som fastighetsägare.

Mikael Westling, affärsutvecklare på Kalmar Energi berättar om höstens kommande projekt kring uppkopplad fastighet, där sensorer skapar underlag för bättre beslut.

Fredrik Ahlgren, lektor på Linnéuniversitetet kommer ge oss en generell bild av smarta fastigheter och produkter som redan idag finns ute på marknaden.

Träffen avslutas med demos på hur man läser och visualiserar data från olika mätare och sensorer.

Datum: Torsdagen den 27 oktober
Tid: 10:30-12:00
Plats: Linnéuniversitetet, Kalmar (anmälda meddelas dagen innan)

För den som vill finns det restauranger i nära anslutning till lokalerna för en gemensam mingellunch till självkostnadspris direkt efter eventet.

Anmäl dig här!

Varmt välkomna!

Chatta med oss