Till innehållet
Fjärrvärmeledning i genomskärning

Underhållsarbete påverkar framkomlighet i Kalmar

27 november 2018
Klicka på kartan för att göra den större!

(Uppdatering 2: Sedan igår eftermiddag är vägavstängningen på Erik Dahlbergs väg / Lorensbergsleden öppen igen! Två hela dagar innan utsatt tid! Allt genom bra sammarbete! Vi vill även skicka en extra hälsning och tack till de boende i området som fick stå ut med att vi jobbade nattetid! Eftersom Erik Dahlbergs väg / Lorensbergsleden är en av Kalmars mest trafikerade korsningar blir det bättre för alla att vi gjorde jobbet så snabbt som möjligt ochg när det var så lite trafik som möjligt.)

(Uppdatering: Vägavstängningen vid korsningen Erik Dahlbergs väg / Lorensbergsleden blir framflyttat en dag och sker därför mellan 11/12 – 14/12 istället för som tidigare kommunicerats 10/12 – 13/12. Längden på avstängningen blir densamma.)

Kalmar Energi arbetar ständigt med föryngringsarbete kring infrastruktur av bland annat el- och fjärrvärmenät. Att säkerställa hög leveranssäkerhet är högprioriterat. Nu i slutet av 2018 påbörjas arbetet med att byta ut fjärrvärmeledningar från 1978 i centrala delar av Kalmar.

– Tekniken för fjärrvärmerören samt hur de läggs i marken har såklart gått framåt sedan 1978. Det är 40 år sedan vi la ner de gamla rören och detta ingrepp är en naturlig del av vårt underhåll av fjärrvärmesystemet, säger Daniel Norén som är chef för värmenät på Kalmar Energi.

Det som nu är planerat är att byta ut ca 1,3 kilometer av gammal betongkulvert mot modern markförlagd fjärrvärmeledning. Betongkulvertar var den första typen av fjärrvärmeledning som byggdes och det finns idag runt 700 km betongkulvert i svenska fjärrvärmesystem.

– Vi har haft ett bra samarbete med kommunen under arbetet. Det kommer vara störningar i trafiken på dessa ställen under angivna veckor, men en bra plan för omdirigering av trafiken har tagits fram, fortsätter Daniel.

Fjärrvärmekunder kommer i det stora hela inte störas av leveranserna under byggtiden. Erik Dahlbergsvägen samt Lorensbergsleden är de två större trafikerade vägarna kommer att bli påverkade under arbetet.

– Kalmar växer med nya områden och det är bra när vi har fin kontakt med olika aktörer så att vi kan samplanera arbeten och göra allt arbete samtidigt. Som denna gång vid cykelbanan vid gamla Rifa. Där turas vi om med markarbetet och undviker på så viss att behöva gräva upp och göra om arbetet igen, avslutar Daniel.

För mer information kontakta Daniel Norén på 0480 – 45 10 77 eller daniel.noren@kalmarenergi.se

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt