Omtankepriset – rösta på din favorit!

Det har varit fantastiskt att ta del av alla nomineringar och läsa om den medmänsklighet och värme som finns i vår region. Det har såklart gjort att juryn haft ett otroligt svårt, men angenämt, arbete att ta fram tre personer som allmänheten ska kunna rösta på till Omtankepriset! Alla tre bjuds med på Guldfesten lördagen den 14 mars på Kalmar Sporthall, där vinnaren också presenteras. Röstningen avslutas 5 mars!

Obs! Guldfesten är flyttad till i höst pågrund av Coronaviruset. Vinnaren av vårt Omtankepris presenteras då!

Fakta om Omtankepriset

Omtankepriset är ett initiativ som startades av Kalmar Energi år 2014. Vi vill uppmärksamma en organisation eller person som på ett tydligt sätt bidragit till Kalmar Energis eget motto ”Med omtanke om människa och/eller miljö”. Tidigare pristagare är Alexandra Durne och Julia Björknert, Lisa Kindberg, John Heyne, Anja Lundin, Shemsi Brahimi och Stadsmissionen. Vinnaren uppmärksammas med diplom och vandringspris, och en prissumma om 15 000 kronor.

Ledsen. Detta formulär är inte längre tillgängligt.

Porträtt på Gulistan Ucar

Gulistan Ucar

Varje tisdag hittar du Gulistan på Bystugan i Norrliden där hon hjälper ungdomar med sina läxor. Med ett brinnande engagemang för att ge ungdomar det som idag är självklart för många, har hon har skapat ett forum där olikheter möts och barn och ungdomar får den hjälp de behöver.

Läs mer
Gruppbild Kastanjens undersköterskor

Kastanjens undersköterskor inom hemtjänsten

I ur och skur årets alla dagar far dessa superhjältar runt på sina elcyklar och tar med hjärta och omsorg hand om våra äldsta och vårdar dem respektfullt i deras hem. Arbetsgruppen representerar en av många vardagshjältar i vår omgivning.

Läs mer
Porträtt Elisabeth Edberg Karlsson

Elisabeth Edberg Karlsson

Elisabeth är inte bara en stor och varm eldsjäl i Kalmars teater- och kulturliv med särskild omtanke för ungdomar, hon har också under många år arbetat med frågor som rör jämställdhet, mänskliga rättigheter och våld i nära relationer.

Läs mer
Chatta med oss