Till innehållet

Nyhetsarkiv

dec222021

Läget på elmarknaden i december

Den något lugnare inledningen av november höll inte i sig ända in i mål, slutet av månaden karakteriserades av rekordhöga elpriser inte bara i södra Sverige som tidigare, utan i hela landet. Den 29 november hade vi ett timpris på över 4,35 kr/kWh. Klicka på knappen för att läsa mer!
Läs mer
dec62021

Höjda elnätsavgifter från och med 1 januari 2022

Den 1 januari 2022 höjs elnätsavgiften. Läs mer om hur det påverkar dig.
Läs mer
nov162021

Läget på elmarknaden i november

Den extrema prisutvecklingen som vi såg i inledningen av hösten har mattats av något. Priserna i oktober sjönk med drygt 20% i södra Sverige jämfört med föregående månad, men trots detta kunde vi se de högsta oktoberpriserna någonsin.
Läs mer
nov42021

Varning för bluffannonser

Onsdagen den 3/11 har vi påträffat två annonser på Blocket som antyder att vi säljer varor under namnet Kalmar Energi. Vi vill varna för dessa annonser och understryka att vi inte säljer varor på sidor likt Blocket. Vi har anmält detta till Blocket och båda annonserna är nu nedtagna från sidan.
Läs mer
okt152021

Läget på elmarknaden i oktober

Lite nederbörd i kombination med svag vind, låg kärnkraftsproduktion och höga bränslepriser på elmarknaden har i september gett de högsta priserna i södra Sverige sedan 1996. Det är fortsatt mycket stora prisskillnader inom Sverige, där man i norr har betydligt lägre priser än oss här i söder. Förklaringen är att vi i Sverige har ojämn […]
Läs mer
sep292021

Välkommen till vårt kundevenemang med Kalmar Läns Museum!

Varmt välkommen till Kalmar Energis digitala kundevenemang med Kalmar Läns Museum! Kunder hos Kalmar Energi kommer att få möjlighet att ta del av två exklusiva filmatiseringar som finns tillgängliga från fredag den 8:e oktober till söndag den 10:e oktober, där vi får följa med Kalmar Läns Museum bakom kulisserna och uppleva spännande guidningar utöver det […]
Läs mer
sep142021

Läget på elmarknaden och tips till privatkunder som vill teckna elavtal

Ända sedan bottennivån under våren 2020 har elpriserna haft en stigande trend för att nu ligga på historiskt mycket höga nivåer. Det som tidigare betraktades som normalt; med högre priser på vintern och lägre på sommaren, har ställts på ända och i synnerhet i södra Sverige har sommarmånaderna bjudit på riktigt höga elpriser. Även inledningen […]
Läs mer
sep142021

Läget på elmarknaden och tips till företagskunder som vill teckna elavtal

Här följer vår senaste sammanfattning av elmarknaden samt några tips för hur du som företag kan tänka när det är dags att teckna elavtal.
Läs mer
aug312021

Välkommen till Kalmarsundsveckan – regionens största hållbarhetsevent!

Nu närmar sig Kalmarsundsveckan med stora steg som i år blir både digital och på plats i Kalmarsalen! Från onsdagen den 8 september till lördagen den 11 september kan du vänta sig spännande föreläsningar och paneldebatter som handlar om hållbarhetsfrågor.
Läs mer
jun102021

Varning för oseriösa säljare av elavtal!

Nu varnar både Konsumentverket och Konsumenternas Energimarknadsbyrå för oseriös telefonförsäljning av elavtal.
Läs mer

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt