Till innehållet

Spara pengar med TIM-SPOT el!

Flamingo i trädgård.

Sugen på att byta?
Sätt dig i förarsätet med TIM-SPOT el!

✔ Du har möjlighet att påverka din elkostnad
✔ Du får full kontroll på din elanvändning
✔ Ingen bindningstid

Teckna elavtal!

Ladda ner vår app för att se dygnets alla spotpriser.

 Ladda ned på Google Play Hämta i App Store

Styr din elanvändning till tidpunkter när elen är som billigast.

Vad är TIM-SPOT el?

Elpriset styrs av utbud och efterfrågan och varierar därför över dygnet. När de flesta av oss sover, är elpriset ofta lägre, medan det är dyrare på morgonen och under dagen när vi är mer aktiva. Du kan därför spara pengar genom att välja när du använder el. När du har TIM-SPOT el betalar du enligt din egen användningsprofil. Ditt elpris beräknas alltså utifrån din egen elanvändning timme för timme gånger elpriset för respektive timme på den nordiska elbörsen Nord Pool.

 

Miljöbild på laddning

Hur mycket pengar kan jag spara? 💰

Hur mycket pengar du faktiskt kan spara beror på i vilken utsträckning du kan styra din elanvändning. En genomsnittlig villa kan spara ett par hundralappar per månad med TIM-SPOT el, när elpriserna går upp finns det chans att spara ännu mer.

Telefon visar Mina SIdor

Passar TIM-SPOT el mig?

TIM-SPOT el passar dig som vill styra din elanvändning till tidpunkter när elen kostar som minst. Kan du styra din uppvärmning och elbilsladdning till tidpunkter när elen är som billigast? Då kan TIM-SPOT el vara något för dig! Du måste vara beredd på att ta risken att priset kan stiga både fort och kraftigt. Det är också viktigt att vara påläst, för att kunna styra din elanvändning till tidpunkter när elen kostar mindre.

Smarta elmätare ger möjlighet till styrning

Elmätarna läste tidigare av elanvändningen en gång i månaden. Nu kan de flesta elmätarna hantera mer information och läsa av timvärden. Det gör att det numera går att betala för den elen du använder varje enskild timme.

I framtiden blir det ännu enklare att styra sin elanvändning med smart teknik och smarta apparater som själva kan styra sin elanvändning efter när elen är som billigast.

Frågor och svar

– En förutsättning för att kunna teckna TIM-SPOT el är att du har en mätare som mäter din förbrukning timme för timme. Har du redan en timavläst mätare? Då sätter vi igång avtalet så snabbt som möjligt. Har du inte en timavläst mätare? Då ställer vi om mätaren/avläsningen. Bor du inte i vårt nätområde skickar vi förfrågan till nätägaren. Det kan totalt ta upp till tre månader innan din mätare har ställts om och avtalet kan sättas igång. Under tiden kommer du att ha RÖRLIG el; ett månadsavläst rörligt elavtal.

– Ja. Det här avtalet är till för dig som gillar att ha koll på elmarknadens priser, är medveten om din elanvändning och har praktisk möjlighet att styra din elanvändning till tidpunkter när priset är som lägst. Du behöver vara påläst och löpande stämma av elpriserna på Nord Pool.
– Det rörliga elpriset baseras på föregående månads snittpris för elen i det elområde du tillhör. Med TIM-SPOT el baseras istället din kostnad på det faktiska elpriset och den faktiska elanvändningen per timme under månaden.
– Vill du byta till någon annan av våra avtalsformer kan du göra det vid närmaste månadsskifte.
– Ja. El är svårt att lagra storskaligt, så när efterfrågan på el ökar, ökar också behovet av att producera el med hjälp av kärnkraft, olja, gas och kol. Genom att sprida ut din elanvändning på dygnet minskar du belastningen på elnätet och möjliggör för en större andel förnybar el i norra Europas elnät.

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt