Till innehållet

Psst! Du hittar bra tips för att minska din elanvändning här. Flera ärenden kan du lösa genom att logga in på Mina Sidor eller besöka Kundcenter.

Nu kan du köpa solceller till ditt tak hos oss på Kalmar Energi

Vår tjänst innebär att vi erbjuder dig en helhetsservice kring köp- och installation av solceller på eget tak. Du gör beställningen och sen sköter vi resten med allt från planering och installation till besiktning och garanti. Ett tryggt och enkelt köp med 100% leverans!

Boka gratis hembesök

Ett redigt småländskt solcellspaket

I över 156 år har vi försett Kalmar med el. Med stolthet har vi levererat el till lägenheter, villor och företag. Hållbar utveckling ligger oss varmt om hjärtat och vi har i många år jobbat hårt för omställningen till förnybara energikällor. Ju mer lokalt, desto bättre tycker vi. Därför vill vi göra det ännu enklare för Kalmariter att installera solceller på taket.

Är det lönsamt med solceller?

Självklart! Förutom att det är en miljöinsats så är en investering i solceller även försvarbart ekonomiskt. Återbetalningstiden på en anläggning kan vara 8-13 år beroende på förutsättningarna. Alltså en investering med ca 8–10 % avkastning.

Därför ska du välja oss!

  • Vi stöttar dig under hela processen.
  • Vi skräddarsyr anläggningen utifrån dina behov och förutsättningar.
  • Vi är ett tryggt företag som finns bara ett stenkast bort.
  • Vi har långa garantitider.
  • Vi hjälper dig med det gröna teknikavdraget.
  • Vi erbjuder förmånlig ersättning för din överskottsproduktion.

Så funkar det när du köper solceller hos oss!

1. Boka ett första hembesök

Det är alldeles gratis såklart! Under besöket ställer vi frågor om taket och fastighetens energiförsörjning, energikostnader osv. Efter besöket ger vi ett offertförslag som visar energibesparingar, kostnader samt hur mycket ni kommer spara med solenergi.

2. Vi skräddarsyr anläggningen

Vi kommer tillsammans fram till den layout som passar ditt tak bäst utseendemässigt och gör att ni sparar så mycket pengar som möjligt.

3. Dags att installera

Här tar vi hjälp av proffsen på Svea Solar som med sina certifierade och erfarna installatörer och elektriker utför installationen av solcellsanläggningen på ert tak. Själva installationen brukar ta två till fyra dagar på en villa. Just nu är leveranstiden upp till 6 månader, från offert till leverans.

Ansluta solceller i vårt nät – förlängda ledtider
I vissa fall behöver elnätet förstärkas för att solceller ska kunna anslutas med hela sin effekt. Om det behövs kommer framgå i de nätberäkningar som görs av oss vid föranmälan och det kommuniceras då till installatören. Hur en nätförstärkning kommer gå till är något som i de flesta fallen behöver utredas, planeras, beredas och sedan genomföras. Just nu har vi längre ledtider än normalt då anslutningarna har ökat mycket. Om nätet behöver förstärkas kommer vi informera er så fort planeringen är färdig och vi behöver då också involvera installatören som hanterar anslutningsärendet. Om nätet behöver förstärkas går det i en del fall att ansluta med delar av den angivna effekten redan innan förstärkningen är gjord.  Om ni får ett meddelande om nätförstärkning så bör ni höra med det företag som ni köpt solcellerna av om detta är en möjlig lösning för just er anläggning.

4. Klart!

Dags att börja spara på elkostnaderna med dina nya solceller!

Boka gratis hembesök
Chatta med oss