Till innehållet

Full koll på elen. Var du än är.

Upptäck fördelarna med timspotavtal och vår smarta app!

Timspotavtal, spotprisavtal, timprisavtal – kärt barn har många namn! Denna avtalsform är tillgänglig hos de flesta elhandelsbolag, och självklart även hos oss. Vår produkt heter TIM-SPOT el, och tillsammans med vår smarta app blir din elanvändning både enkel och ekonomisk.

Varför TIM-SPOT el?
✔ Du har möjlighet att påverka din elkostnad
✔ Du får full kontroll på din elanvändning
✔ Ingen bindningstid

Teckna elavtal

Ladda ner vår app för att se dygnets alla spotpriser.

 Ladda ned på Google Play Hämta i App Store

Full koll på elen. Var du än är.

Timspotavtal – så funkar det

Elpriset styrs av utbud och efterfrågan och varierar därför över dygnet. Ett timspotavtal innebär att du betalar för din el utifrån din faktiska förbrukning varje timme, baserat på spotpriset på den nordiska elbörsen Nord Pool. Till exempel, när du startar din diskmaskin, betalar du det pris som gäller för den specifika timmen som diskmaskinen är igång. Du kan alltså planera din energianvändning till billigare timmar och därmed undvika pristoppar. Med ett timspotavtal får du full kontroll över dina elkostnader.

Är timspotavtalet något för dig?

Timspotavtalet är det perfekta valet för dig som vill ha kontroll över din elkostnad genom att styra din energianvändning till tidpunkter när elen är som billigast. Genom att anpassa din uppvärmning och elbilsladdning till dessa timmar kan du spara flera hundralappar beroende på hushållets storlek. Det är viktigt att vara väl informerad och beredd på att elpriserna kan variera snabbt och kraftigt.

Mockup app översiktsvy

Maximera ditt timspotavtal med appen

För att maximera fördelarna med ditt timspotavtal, ladda ner vår smarta app! Den är användbar för alla våra kunder, men tillsammans med timspotavtalet blir den rena rama magin. Med appen får du realtidskoll på dygnets spotpriser och kan tajma din energianvändning till de billigaste timmarna. Ska du köra diskmaskinen nu, kanske tvätta ikväll i stället eller schemalägga laddning av elbilen i natt när det är som billigast? Du får full koll på elen, helt enkelt. Var du än är.

 

Förbered dig på redig energioptimering 🥁

När du har tecknat ditt timspotavtal och laddat ner vår smarta app är du på väg mot redig energioptimering. Att göra smarta energival för både plånboken och miljön har aldrig varit enklare. Fakturor, analyser och prognoser finns samlade på ett ställe – din egen energiekonom i fickan. Håll koll på spotpriser, spara pengar och optimera din energianvändning med smarta tips från appen. Och när det är dags att ladda bilen kan du med en enkel schemaläggning pricka in de billigaste timmarna.

Har du fortfarande inte laddat ner appen? Gör som drygt 5 800 andra lyckliga användare, ladda ner nu:

Ladda ned på Google Play Hämta i App Store

Undrar du något?

Vanliga frågor och svar

– En förutsättning för att kunna teckna ett timspotavtal är att du har en mätare som mäter din förbrukning timme för timme. Har du redan en timavläst mätare? Då sätter vi igång avtalet så snabbt som möjligt. Har du inte en timavläst mätare? Då ställer vi om mätaren/avläsningen. Bor du inte i vårt nätområde skickar vi förfrågan till nätägaren. Det kan totalt ta upp till tre månader innan din mätare har ställts om och avtalet kan sättas igång. Under tiden kommer du att ha RÖRLIG el; ett månadsavläst rörligt elavtal.
– Det är helt upp till dig, men ju bättre koll du har desto mer pengar kan du spara. Timspotavtalet passar dig som gillar att ha koll på elmarknadens priser, är medveten om din elanvändning och har praktisk möjlighet att styra din elanvändning till tidpunkter när priset är som lägst. Du behöver vara påläst och löpande stämma av elpriserna på Nord Pool.
– Det rörliga elpriset baseras på föregående månads snittpris för elen i det elområde du tillhör. Med ett timspotavtal baseras istället din kostnad på det faktiska elpriset och den faktiska elanvändningen per timme under månaden.
– Vill du byta till någon annan av våra avtalsformer kan du göra det vid närmaste månadsskifte.
– Ja. El är svårt att lagra storskaligt, så när efterfrågan på el ökar, ökar också behovet av att producera el med hjälp av kärnkraft, olja, gas och kol. Genom att sprida ut din elanvändning på dygnet minskar du belastningen på elnätet och möjliggör för en större andel förnybar el i norra Europas elnät.

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt