Till innehållet

Nyhetsarkiv

dec162022

Läget på elmarknaden vecka 50

Läget på elmarknaden kan beskrivas som ”en perfekt storm”, där alla faktorer samverkar till ett olyckligt läge och ger höga priser. Vi förstår att det kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden, det här gäller vecka 50.
Läs mer
dec92022

Vi drar ut på energiturné!

Kalmar Energi drar ut på en energiturné mitt i julhandeln och vill gärna träffa just dig! Välkommen till vår monter och prata elspartips med våra tomtenissar. Du kan även vara med i vår tävling där vinnaren får en elsparkcykel.
Läs mer
dec82022

Frågor och svar om manuell förbrukningsfrånkoppling (MFK) och Styrel

Samhället kan drabbas av elbrist om efterfrågan på el är större än tillgången. Om elbristsituationen är allvarlig finns det risk för att elförsörjningen kollapsar i hela eller stora delar av Sverige.  För att skydda elsystemet kan elnätsföretagen då tvingas att genomföra manuell förbrukningsfrånkoppling (MFK), vilket beordras av Svenska Kraftnät. Det innebär att elledningar som går […]
Läs mer
dec72022

Höga elpriser höjer elnätsavgiften

De höga elpriserna drabbar oss alla och tyvärr påverkar de även elnätskostnaderna. Därför behöver vi höja elnätsavgiften från och med den 1 januari 2023. 
Läs mer
dec12022

Läget på elmarknaden vecka 48

Läget på elmarknaden kan beskrivas som ”en perfekt storm”, där alla faktorer samverkar till ett olyckligt läge och ger höga priser. Vi förstår att det kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden, det här gäller vecka 48.
Läs mer
nov302022

Försäkringskassan ska betala kontantstödet till elkunder

Det är Försäkringskassan som, tillsammans med Svenska Kraftnät, ska betala ut kontantstödet till elkunderna i elområde 3 och 4 som kompensation för de höga elpriserna.
Läs mer
nov182022

Läget på elmarknaden vecka 46

Läget på elmarknaden kan beskrivas som ”en perfekt storm”, där alla faktorer samverkar till ett olyckligt läge och ger höga priser. Vi förstår att det kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden, det här gäller vecka 46.
Läs mer
nov92022

Varning för bedragare

Vi vill varna för att det har förekommit icke aviserade besök hos våra kunder. Personen i fråga har utgett sig för att vara från Kalmar Energi och velat komma in i bostaden och utföra arbeten. Vi aviserar i regel våra besök och vi och våra underentreprenörer ska alltid kunna legitimera sig. Vi är också yrkesmässigt […]
Läs mer
nov32022

Läget på elmarknaden vecka 44

Läget på elmarknaden kan beskrivas som ”en perfekt storm”, där alla faktorer samverkar till ett olyckligt läge och ger höga priser. Vi förstår att det kan skapa oro och osäkerhet hos många av våra kunder. Därför skriver vi löpande nyheter om läget på elmarknaden, det här gäller vecka 44.
Läs mer
nov22022

Varning för elräkningsbedrägerier

Elbolaget E.ON har tidigare varnat för bedrägeriförsök och nu har även Kalmar Energis kunder drabbats av detta. Bedragarna ringer upp elkunder och utger sig för att vara från Kalmar Energi, de anger att elfakturan blivit fel, kunden har betalat för mycket och ska få pengar tillbaka genom att uppge kontonummer och signera med Bank ID. […]
Läs mer

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt