Till innehållet

Favoritenergi

Illustration för ursprungsmärkt el

Välj din favoritenergi!

Den mesta elen som säljs i Sverige är en salig blandning av fossila bränslen, kärnkraft och förnybara energikällor. På Kalmar Energi valde vi redan 2001 att bara erbjuda förnybar energi till konsumenter och nu tar vi det ännu ett steg längre.

Nu kan du som kund faktiskt välja exakt vilken typ av förnybar el du vill betala för. Smaka på el från Kalmar, sol, vind eller en fyllig förnybar mix!

Ursprungsmärkning El från Kalmar

El från Kalmar

Är du en redig lokalpatriot och vill ha förnybar energi härifrån? Då är Kalmarel ditt val. Elen produceras på kraftvärmeverket Moskogen där gammalt skogsbös blir till ren energi. Verket ligger väster om Kalmar och kan försörja en dryg tredjedel av Kalmar stad. Räkna ut ditt pris här!
Ursprungsmärkning Sol

Sol

Välj sol om du gillar D-vitamin och vill vara med och boosta utvecklingen av framtidens energiproduktion. Vår solel är producerad i Europa och inte sällan kommer den från våra egna solparker och från öländsk sommarsol. Räkna ut ditt pris här!
Förnybar Mix

Förnybar mix

Svårt att välja? Varför inte ta lite gutt av allt och plocka russinen ur förnyelsekakan. Förnybar mix består i huvudsak av vatten, men även av vind och biobränsle som till största delen produceras här i Norden. Räkna ut ditt pris här!
Ursprungsmärkning Vind

Vind

Vår vindel är en frisk och fräsch fläkt i energisverige – en blandning av kontinentala Europavindar och susande Kalmarsundsvind som får elmätaren att snurra behagligt och hjärtat att slå. Räkna ut ditt pris här!
Vilken energi väljer du?

Så funkar ursprungsmärkt el

Låt oss vara transparenta här. När du betalar för en viss sorts el så får du inte just den elen i ditt uttag, eftersom el inte kan lagras och delas upp på det sättet. Istället funkar det såhär: om du köper 1 000 kWh solel, så betalar Kalmar Energi för att 1 000 kWh solel ska produceras för din räkning. Det regleras via ett system som kallas ursprungsgarantier.

Ditt val av ett förnybart elavtal gör alltså att mer förnybar och ursprungsmärkt el produceras, istället för alternativ som är mindre najs för miljön. Ditt elavtal betyder inte bara förnybar el till dig, utan till alla.

Ja, ett sånt elavtal vill jag ha!

Bli elproffs – med vår nya app!

Du som är kund får full kontroll över din elanvändning. Effektivisera din förbrukning redan idag!

Ladda ner appen kostnadsfritt

mobil Ladda ner appen kostnadsfritt